Børnehaveprojekt i Vollsmose får flere ressourcer

I 2021 får børnehaveprojektet i Vollsmose 150.000 kroner til at videreudvikle på det konceptet, de startede i efteråret 2020.

Af Jacob Bilet Rand, Malte Møller Madsen, Nikolaj Mørup
Udgivet 28/04/21 14:34 og senest opdateret 28/04/21 17:09

       

På et møde i By- og Kulturudvalget i går, blev det vedtaget, at et børnehaveprojekt i Odensebydelen Vollsmose får tildelt 150.000 kroner i 2021. I alt blev der afsat en million kroner til at understøtte det etablerede foreningsliv i Vollsmose. 

 

Projektet er et samarbejde mellem fodboldklubben B1909, Get2Sport og to børnehaver i Vollsmose. En af de involverede i projektet er Ungdomsformand i B1909, Kasper Hansen, som har været en del af projektet siden starten:

- Børn i Vollsmose starter ikke så tidligt i foreningslivet, som man egentlig skal, så vi har prøvet at undersøge, hvad man kan gøre, så man får de yngste til at starte i foreningslivet, fortæller Kasper Hansen.

 

Børnehavebørnene kommer på besøg i fodboldklubben B1909 én gang om ugen i tidsrummet 14-15. 

Efter projektets start i efteråret fik B1909 15 nye medlemmer på deres U5-U6 hold, hvilket resulterede i, at man for første gang i flere år kunne etablere et klubhold for de yngste årgange. Kasper Hansen mener dog, at det er for tidligt at se på resultaterne:

- Det her børnehaveprojekt skal man i hvert fald have kørende i tre år før, at man har spændende resultater.

 

Ifølge dagsordenen fra By- og Kulturudvalget er en af målsætningerne at skabe et sundt fællesskab mellem familier, foreninger og børnehaver. Selv om projektet lige nu er begrænset til de to børnehaver, som har været med siden starten af projektet, ser de gerne, at flere institutioner kan komme med i fremtiden. Hos Kasper Hansen er fremtidsambitionerne for projektet også store:

- Min vision er at få så mange børn og unge i foreningslivet som muligt. Om det så er i B1909 eller Vollsmose Boksning er sådan set lige meget. Det er også noget man kan brede ud i andre udsatte områder i Danmark.  

 

I de kommende år kan der blive tildelt yderligere ressourcer til projektet. Der er i alt reserveret 200.000 kroner til de kommende par år, hvis det vurderes nødvendigt. 

 

Det har ikke været muligt at få kommentarer fra nogen af de politikkere, der sad med i By- og Kulturudvalgsmødet i går. 

Alternativ opfordring til kirkeligt engagement

Massiv kritik af kendt personlig træner: Det var 4500 kroner ud af vinduet

Ekspertgruppens krav knuser sommerens spejderlejre

Plante-boom: Folk er vilde med at gå i haven

Flodbølge af unge lystfiskere har ramt kajen

Stigende smittetryk i Tårnby truer genåbningen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 28/04/23.

Historien består af 2.217 tegn. Historien blev sidst gemt den 28/04/21 17:09.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jacob Bilet Rand, Malte Møller Madsen, Nikolaj Mørup

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.