Beboere i opråb: Vi har fået nok!

Naboerne til det døgnåbne drive-in COVID-19 testcenter ved Bella Center på Amager oplever store gener med trafik, støj og lugt fra lange bilkøer. Region Hovedstaden anerkender problemet, men beder borgerne være tålmodige.

Af Jakob Aaberg Lauridsen, Mina Rahim, Mads Knud Skovsgaard Antoft
Udgivet 26/04/21 17:25 og senest opdateret 26/04/21 17:31

       

Siden den 1. marts har testcentret ved Bella Centret på Amager været døgnåbent. Men flere naboer melder om store udfordringer med trafikken, og om hvordan bilerne, som holder i tomgang, både lugter og larmer. Flere af beboerne beskriver også, hvordan der opstår farlige situationer, når cyklisterne skal manøvrere ind og ud mellem de lange bilkøer.

Charlotte Andersen, som bor på C.F. Møllers Alle, beskriver hvordan hun oplever generne hver dag.

- Det er især indenfor de sidste to uger, at det er blevet rigtigt slemt. Der er kø hele vejen, og der er larm fra bilerne for de hører også gerne musik. Der er også bilos hele tiden, fortæller Charlotte Andersen.

Trafikproppen har også været til stor gene for Charlotte Andersens familie:

- Det er blevet umuligt at komme frem og tilbage. Min datter går i skole på den anden side af vejen, og det er næsten blevet umuligt for hende, fortæller Charlotte Andersen.

Testcentret drives af Copenhagen Medical på vegne af Region Hovedstaden og her anerkender presseansvarlig Trine Baadsgaard, at der er et problem, men henviser samtidig til, at de blot er underleverandør.

-Vi skal selvfølgelig prøve at få løst det her, så der er så lidt gene som muligt. Men vi står jo også midt i et kæmpe eksperiment, hvor Danmark skal lukkes op, og folk skal testes. Vi er en testudbyder, og vi ved kun noget om at lave test. Det er kommunen og politiet som ved, hvordan det skal løses. Men vi er klar på at lave det om til et kæmpe walk-in, hvis det bliver nødvendigt, udtaler Trine Baadsgaard.

Tilbage på Amager mener Charlotte Andersen, det kunne være en løsning, at bilister, der skal testes, blev guidet ind bag om testcentret.

‘- Det ville bare give meget mere mening i stedet for, at det skal være ude på den vej ved beboelsesområdet, siger Charlotte Andersen.

Region Hovedstaden, Københavns Kommune, færdselspolitiet og Copenhagen Medical, afholdte fredag d. 23. april, et møde for at finde en løsning. Ved redaktionens afslutning kunne Region Hovedstaden oplyse, at de forventede at komme med en generel udtalelse senere.

Flydende bofællesskab skal i landsretten

Bumser og bakterier: Hudproblemerne lurer under mundbindet

I Ørbæk holder de vejret

Bilfrie søndage: Det er kun et lillebitte plaster på et stort klimasår

Fra Alanya til Aldi: Kristian frygter, at han skal opgive sit livsværk

Odense Kommune vil være klimaneutrale i 2030: “Det kunne godt gå hurtigere”

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 26/04/23.

Historien består af 2.323 tegn. Historien blev sidst gemt den 26/04/21 17:31.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Aaberg Lauridsen, Mina Rahim, Mads Knud Skovsgaard Antoft

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.