Trykte nyheder

Gode historier

Generelt

Lad dig inspirere af de nyeste Astilbe anbefalinger

Astilbe-sorterne ‘Fanal’ og ‘Bridal Veil’ er blandt de mest populære i øjeblikket. ‘Fanal’ er kendetegnet ved sine tætte, røde blomstertoppe, der lyser op i haven. ‘Bridal Veil’ imponerer med sine elegante, hvide blomsterstande, der bølger let i vinden. Begge sorter trives bedst i halvskygge og kræver jævnlig vanding for at holde sig flotte gennem sommeren. Uanset om du foretrækker kraftige farver eller mere diskrete nuancer, vil en af disse to Astilbe-sorter sikkert fange din opmærksomhed.

Sådan får du den perfekte Astilbe-pleje

For at få din Astilbe til at trives optimalt, er der nogle vigtige ting at have i mente. Sørg for at plante den i en halvskygget placering, hvor den får adgang til filtreret sollys. Vand den regelmæssigt, så jorden altid er let fugtig, men ikke vandmættet. Giv den en næringsberiget jord, og overvej at tilføje kompost eller gødning for at sikre de bedste vækstbetingelser. Hvis du ønsker at lære mere om de nyeste Astilbe anbefalinger, se de nyeste Astilbe anbefalinger.

Astilbe-farver, der passer til enhver have

Astilbe-planter kommer i et bredt udvalg af farver, der kan tilpasses enhver have. Fra de klassiske hvide og lyserøde nuancer til de mere dristige rødlige og lilla toner, er der en Astilbe-farve, der vil passe perfekt til din have. De hvide og lyserøde varianter giver en elegant og romantisk stemning, mens de dybere rødlige og lilla farver tilfører dramatik og dybde. Uanset din haves stil, kan du finde en Astilbe, der vil løfte din have til nye højder.

Hvilke Astilbe-sorter egner sig bedst til skygge?

Astilbe-sorter som ‘Fanal’, ‘Bridal Veil’ og ‘Amethyst’ er særligt velegnede til skygge. Disse sorter trives i delvis skygge og halvskygge, hvilket gør dem perfekte til beplantning under træer eller på nordvendte sider af huset. De har smukke, fjeragtige blomster i forskellige nuancer af rød, hvid og lilla, som tilfører farve og elegance til skyggefulde områder i haven.

Sådan kombinerer du Astilbe med andre planter

Astilbe er en fantastisk plante, der kan kombineres på mange forskellige måder med andre blomster og planter i haven. For at få det bedste resultat er det vigtigt at tænke over planternes højde, blomstringstid og farver. Prøv for eksempel at plante Astilbe sammen med skarptblomstrende stauder som Iris eller Pæoner, der blomstrer på samme tid. Eller kombiner Astilbe med skyggetålende planter som Funkia eller Bregner for at skabe et smukt og harmonisk udtryk. Uanset hvilken kombination du vælger, vil Astilbe bidrage med sin elegante og dekorative fremtoning.

Astilbe-sorter, der tåler tørke

Nogle Astilbe-sorter er særligt velegnede til tørre forhold. ‘Fanal’ er en robust sort, der kan klare perioder med tørke. Den danner flotte, røde blomstertoppe, der pryder haven fra juli til september. En anden tørketolerant sort er ‘Sprite’, som har lyserøde blomster og trives godt i fuld sol. ‘Bridal Veil’ er en sort med hvide, elegante blomster, der også klarer sig godt i tørre omgivelser. Disse Astilbe-sorter er ideelle valg til haver, hvor vandforsyningen kan være begrænset i sommerperioden.

Sådan dyrker du Astilbe i krukker

Astilbe trives godt i krukker, så længe de får den rette pleje. Vælg en stor nok krukke med god dræning i bunden, og fyld den op med en næringsrig, let jord. Placer krukken på et halvskygget sted, da astilbe foretrækker lidt skygge. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke vandlogget. Giv planten en gang imellem et svagt gødningstilskud for at hjælpe den med at trives. Beskær visne blomsterstængler efter blomstring for at fremme ny vækst. Med den rette pleje vil din astilbe trives og pryde din terrasse eller altan med sine smukke, fjeragtige blomster.

Astilbe-sorter, der blomstrer længst

Nogle af de Astilbe-sorter, der er kendt for at blomstre længst, er ‘Fanal’ og ‘Brautjungfer’. ‘Fanal’ er en rødblomstrende sort, der kan blomstre i op til 8 uger, mens ‘Brautjungfer’ har lyserøde blomster og kan blomstre i 6-7 uger. Begge sorter trives bedst i let skygge og fugtig, næringsrig jord. De er perfekte til at skabe farverige og langvarige blomsterpletter i haven eller i krukker på terrassen.

Sådan får du Astilbe til at overvintre

For at få Astilbe til at overvintre er der nogle få vigtige ting at have i mente. Sørg for at plante dem i et område med let, veldrænende jord, da de ikke kan tåle at stå i våd jord i vinterhalvåret. Dæk planterne med et lag mulch eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Vær også opmærksom på, at Astilbe ikke kan tåle stærk vind, så plant dem et læbeskyttet sted. Hvis du følger disse enkle retningslinjer, kan du nyde dine Astilbe-planter år efter år.

Inspiration til Astilbe-arrangementer i hjemmet

Astilbe er en fantastisk plante, der kan tilføje farve og tekstur til enhver have eller terrasse. Når det kommer til at bruge Astilbe i hjemmet, er der utallige måder at lade dig inspirere. Prøv at arrangere Astilbe-blomster i en smuk vase på dit spisebord eller i en krukke på din vindueskarme. Astilbe ser også fantastisk ud i en sommerbuket sammen med andre blomster som roser eller lavendel. Hvis du har plads, kan du endda plante Astilbe i krukker eller i en lille have på din altan eller terrasse for at nyde deres smukke blomstring hele sommeren igennem.