Borgmester Muhs og førsteudfordrer sætter deres krydser

Nyborgs Venstre-borgmester, Kenneth Muhs, og den socialdemokratiske førsteudfordrer, Vibeke Ejlertsen, afgav ved middagstid begge deres stemmer.

Af Qëndrim Fazliu
Udgivet 21/11/17 17:40

       

Der var fyldt godt op med folk på Bastionen, som er byens teater- og kulturhus. Lange køer snoede sig fra de valgtilforordnedes borde og hele vejen ud til indgangen.

En af dem, som stod i kø ved 13-tiden, var Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Vibeke Ejlertsen. Spidskandidaten var mødt op, som mange andre nyborgensere, for at sætte sine krydser til både kommunal- og regionsvalg. Og de foreløbige tal fra Nyborg Kommune viser da også en lille stigning i vælgerdeltagelsen i forhold til 2013.

Selve valghandlingen tog ikke meget mere end 5 minutter.

Næsten samtidig – 12 km derfra – afgav den siddende Nyborg-borgmester, Kenneth Muhs sin stemme i Ørbæk Midtpunkt i en stor idrætshal med betydeligt færre mennesker, end der var i centrum af Nyborg by.

Først i aften vil resultaterne fortælle, om flere stemmer denne gang er til fordel for den siddende borgmester eller hans udfordrer fra Socialdemokratiet.

Foto: Qëndrim Fazliu

Bred konstituering i Nyborg (Video)

🎥 Her er Nyborgs nye byråd

Der drikkes gravøl hos Socialdemokratiet

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 17:40.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Qëndrim Fazliu

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.