Danmarks yngste spidskandidat fører valgkamp på Tinder

Liberal Alliances spidskandidat i Faaborg-Midtfyn Kommune, Emma Have, har taget nye metoder i brug i valgkampens sidste fase. Hun har taget valgkampen videre til verdens mest populære datingapp.

Af Mads Ingemann
Udgivet 21/11/17 16:10

       

Emma Have har ikke blot benyttet sig af valgplakater og kampagnevideoer i valgkampen. Hun har taget en mere utraditionel metode i brug. ’Sæt dit kryds ved mig i FMK, tak. Nummer et på LA’s liste. Find Emma Have og giv kommunen en gave.’ Andet står der ikke på Emma Haves Tinder-profil.

Normalt bliver app’en brugt af personer, der drømmer om den store kærlighed eller blot et bekendtskab. Man skriver en profiltekst og vælger billeder af sig selv, som andre brugere kan vælge en ud fra. Ud fra et billede fra en valgdebat og den korte og konkrete profiltekst kan man vælge at ’synes godt om’ Emma Have.

Vil gerne have fat i de unge

Som Danmarks yngste spidskandidat til kommunalvalget vil Emma Have også gerne have de unges opmærksomhed ved valget.

”Jeg tænkte, at jeg ville nå en anden målgruppe end den, der har været repræsenteret til valgmøderne. Der er det primært de lidt ældre vælgere, der er til stede.”

Inspireret af andre politikere oprettede Emma Have sin profil for tre dage siden, og den unge spidskandidats Tinder-profil er populær.

”Omkring 70 matches har jeg fået indtil videre, og det er en god håndfuld,” fortæller Emma Have og griner.

Stemmer i likes

Et swipe på Tinder er ikke kun ensbetydende med nye bekendtskaber. Det kan også have indflydelse på valgresultatet.

Det er nemlig ikke første gang Tinder bliver brugt til at føre valgkamp. Emma Haves partifælle Heidi Wang, som stiller op i København, bruger det populære medie i hendes valgvideo. Også hos De Konservative har Tinder været brug i politiske valgkampe. I 2015 benyttede børne- og socialminister, Mai Mercado, også Tinder. Som spidskandidat til Folketingsvalget på Fyn brugte hun Tinder som en kanal til de unge vælgere. Hun mente dengang at hendes profil kunne være med til at vække nysgerrigheden blandt de unge, skriver Fyens.dk.

Mai Mercado blev genvalgt til Folketinget i 2015. 

 

 

(Foto: Jesper Pilegaard Kristensen)

Emma Have (LA): Vi var for uerfarne

Stavnsager før Stormen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 16:10.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mads Ingemann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.