Partihopperen Jan Reimer får verbale pisk af Phønix’ klientel

REPORTAGE: Udenfor er det isnende koldt, men inde bag den røde kalkmur er der varmt. Om det skyldes den tilrøgede luft, porteren i glasset eller de afskallede radiatorer, vides ikke. Snakken kredser om dagens kommunalvalg.

Af Katrine Vendelbo
Udgivet 21/11/17 15:42

       

I baren er fire mænd samlet. Albuerne hviler på den røde disk, så både smøg og Albani-øl holdes tæt på munden. I dag er det helt store samtaleemne kommunalpolitik, og Klaus og Torben har stemt på Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen.

“Det er hende, der giver hindbærsnitter,” siger bartenderen Betina, mens hun langer en øl over disken til en mand med huen trukket godt ned over ørerne. Han har også søgt tilflugt i ly for kulden.

Svindleren Jan Reimer

Alle fire mænd er enige om, at flertallet skal være rødt, og at det skal betyde en rød borgmester. Til forskel fra sidste valg, hvor tidligere socialdemokrat Jan Reimer hoppede over til blå blok efter valget og sikrede Kenneth Muhs borgmesterposten.

Da Jan Reimers navn bliver nævnt, bliver udtrykket i Klaus’ ansigt hårdt. De runde briller glider lidt længere ned på næsen, mens han peger ud i den tomme luft.

“Jeg håber, han bliver pisket offentligt. Når nogle mennesker opfører sig så dårligt, forstår man godt, at man i nogle lande har sharia-lovgivning.”

Manden ved siden af Klaus nikker, mens han asker ned i den sorte skål.

“Det er ren og skær svindel, ja. Hvis det var os, som gjorde sådan noget, så blev vi knaldet.”

En mand med multifarvet jakke og gul kasket tøffer hen til jukeboxen. Nu skal der lige så meget farve på musikken.

“Det er altid forkert at springe fra et parti til et andet lige efter valget. Så står man pludselig for andre værdier, end man gjorde i starten,” siger Torben. Hans hånd ryger op til hagen, mens han holder en talepause. Så trækker de gråsorte øjenbryn sig sammen.

Manden ved jukeboxen vil også være med i samtalen. “Jeg stemte på Jan Reimer til Seniorrådet, for det er bedre end at stemme på bargæster.”

“Så er det jo godt, at de ikke stiller op,”  siger Betina. Ordene bliver efterfulgt af et stort smil. De fire mænd ved baren og manden med den multifarvede jakke griner i fællesskab.

Pludselig går døren går op, og ind kommer flere folk. De skal have valg-øl. Lyset fra døråbningen minder om, at valgdagen stadig er ung.

En skamplet på landskortet

Leo kommer sent ind i samtalen. “Nå, I snakker om ham, der lavede det kongemord sidste gang?,” spørger han, mens han kører en hånd gennem det brune hår.

“Ham har jeg ikke noget tilovers for overhovedet.”

Mændene ved baren har fundet noget nyt at snakke om. Torben tager en slurk af sin øl, mens han stirrer ned i den røde disk. Som mindede farven ham om snakken, kommer han med en sidste bemærkning om partihopperen, der ødelagde rød bloks valg.  

“Jan Reimer sørgede for, at Nyborg kom på landkortet på den værst tænkelige måde.”

Foto: Jette Antonson

Fyns yngste byrådsmedlem er fundet

Flere stemmer i Nyborg end ved sidste valg

19-årige Tilde Nielsen vil i Byrådet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 15:42.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Katrine Vendelbo

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.