Facebook-kommentar presser Venstre på Langeland

“Føj!” skrev kandidaten for Venstre på Langeland, Stephanie Terndrup, til et billede på Facebook. Det kan få store konsekvenser for stemmefordelingen i aften.

Af Tobias Mølgaard Sørensen
Udgivet 21/11/17 14:51

       

Byrådsmedlem Stephanie Terndrup fra Venstre har skabt, det man kalder, en storm i et glas vand. Hun kommenterede “FØJ!” og 3 emojis under et billede af en hvid pige, der står sammen med fire mørke mænd i bar overkrop, og uddyber, at det var “farvevalget” hun skrev “føj” om. Det blev hurtigt opsnappet af opmærksomme brugere på internetforummet Reddit, som i øvrigt er verdens fjerdestørste internetside.

Uheldige konsekvenser

Nynne Printz, der stiller op for SF på Langeland vurderer, at delingen af hendes kommentar kan få konsekvenser for Terndrups kommunalvalg.

"Nogen vil tage afstand," kommenterer hun.

Det kan få konsekvenser for Stephanie Terndrups valg, men alt kan ske, siger Nynne Printz, der også fortæller, at det meste af Langeland har taget rigtig pænt imod de asylansøgere, der har bosat sig på øen. Derfor mener hun, at mange vil finde kommentaren racistisk og upassende.

Nynne Printz gisner dog om, at Venstre og DF-vælgerne ikke vil lade det komme til at påvirke om hvorvidt, de sætter deres kryds ved hendes navn eller ej.

Hun har mange jern i ilden

Stephanie Terndrup har selv udtalt til Fyens Stiftstidende, at det ikke var hendes hensigt med kommentaren, at den skulle forstås racistisk. Hun påpeger selv, at det var farvevalget af pigens trøje og ikke farvevalget af mændene, hun hentydede til.

En mere tvivlsom forklaring er, at hun ikke selv har fuld kontrol over hendes profiler på sociale medier, men hun ønsker ikke at kommentere på, hvem der kunne have skrevet det.

Tidligere i år var Stephanie Terndrup i rampelyset, da hun gik fra Venstre til Nye Borgerlige i november, selvom hun i 2013 blev valgt ind i byrådet for det daværende lokale parti, Borgerlisten, der sidenhen har nedlagt sig selv og slået sig ned i Venstres partilejr. Ved dagens valg stiller hun dog officielt op for Venstre. Stephanie Terndrup har så at sige mange jern i ilden, og det kan ende med at få konsekvenser for byrådsmedlemmet.

Støtte fra baglandet

Baglandet i Venstre på Langeland bakker dog fortsat op om Stepahanie Terndrup, udtaler Jan Ole Jakobsen, som er spidskandidat for Venstre Langeland.

Han er meget klar i spyttet om, at han ikke mener, Terndrups facebook-kommentar får indflydelse på stemmesedlerne i aften.

"Vi er alle sammen forskellige her på øen og her i partiet. Det skal der også være plads til. Det kommer ikke til at betyde noget for hendes valg. Desuden bakker vi alle vores partimedlemmer op."

Indtil i aften, når stemmesedlerne bliver talt op, vil det således være uvist om Terndrups kommentar på Facebook blot er en storm i et glas vand. Eller om Terndrups "føj!" ruller sig ud til en flodbølge.

Sidst Langeland var i mediernes søgelys var i 2016, hvor Tullebølle Asylcenter stod for skud med anklager om seksuel udnyttelse af mindreårige, samt to unge drenge fra Centret, der blev tiltalt for voldtægt af en 16-årig pige.

Foto: Julie Lapp

Podcast: Bjørnen sover - men det gør vi ikke

Skarpskytter på ulvejagt

Varmeste aprildag siden 2007 – og en ny rekord kan være på vej

Flere blomster råber højt om overgreb #BeeToo

Danskernes sommervaner spænder ben for rottefængerne i Odense

🎥 Langeland mens du sov

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 14:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Tobias Mølgaard Sørensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.