Vollsmose Boxing klør på trods manglende støtte - det kan ændre sig efter valget

Ud over at levere nogle af de bedste boksere i de unge rækker bliver klubben fremhævet som et projekt i Vollsmose, der får unge væk fra gaden og kriminalitet. Men hverdagen er hård for den 43-årige træner og stifter Shahbaz Aslam med fuldtidsarbejde, træning i klubben og på landsholdet – og ingen støttekroner fra kommunen. Venstres spidskandidat Jane Jegind lover støtte, hvis hun bliver borgmester.

Af Mie Anna Obbekær, Regine Frederiksen
Udgivet 21/11/17 14:00

       

I en rød lædersofa i et oplyst kontor sidder 43-årige Shahbaz Aslam tilbagelænet i epicentret af sit hjertebarn Bokseklubben Vollsmose Boxing. Gulvene skinner. På skrivebordet ligger alt, som det skal. Shabaz peger rundt og forklarer:

”Vi snakker om mange ting her i klubben. Om hvordan man opfører sig i samfundet, og at man ikke smider affald på gulvet. Jeg går meget op i renlighed. Man smider ikke bare papir. Hvis man skal være en god samfundsborger, så er det hele vejen rundt.”

Den lille klub består ud over kontoret af et omklædningsrum og et træningsrum. To store bokseringe, som klubben sidste år fik støtte til, troner i træningsrummet. På væggene kigger store og små boksehelte med. Alt fra Muhammad Ali til klubbens helt store helt Shahbaz selv pryder væggene. 

Shahbaz har arbejdet som pædagog i Vollsmose i 19 år, derfor kender han de unge og deres forældre rigtig godt. Pædagogikken spiller en stor rolle i den daglige tilgang til drengene, og i klubben er det lykkedes ham at skabe en symbiose mellem den og boksningen.

Var selv en vildbasse

Shahbaz var selv en vild ung mand, da han begyndte at bokse, men træningen fik hans fokus drejet i en anden retning.

”Jeg var selv en lille vildbasse dengang, og jeg prøver at føre mine egne erfaringer videre til de unge.”

Træningen i Vollsmose Boxing bygger på fællesskab. En blanding af det sjove og hård disciplin. Drengene har brug for gode rollemodeller, og ender tit med at blive rollemodeller selv, forklarer Shahbaz og fortsætter:

”Vi inddrager forældrene, og de begynder at bakke deres børn op. Når forældrene står her og kigger på deres børn, så har de (børnene, red.) lyst til at vise dem, hvad de kan. De løfter sig. Hvis de unge skal på rette spor, så skal man samarbejde med forældrene.”

Og Shahbaz ser ud til at have fat i den lange ende. Politikere og organisationer hiver alle i den gamle bokser for at høre, hvad det er, han gør anderledes, og hvorfor det fungerer så godt. Senest har Venstres spidskandidat Jane Jegind brugt klubben som et godt eksempel på, hvilke projekter der er brug for i Vollsmose. Shahbaz forklarer:

”Når de vinder, får de respekt her i klubben. Så har de ikke brug for eller tid til at rende rundt og spille smart. Jeg er glad for den disciplin, de har fået herfra. Vi får tit at vide, at børnene er så søde og velopdragne. Men det er også en vigtig del af det. Vi vil gerne vise, at vi kommer fra Vollsmose, og at vi også kan være gode.”

Læs også: Jane Jegind vil give penge til Vollsmose Boxing

Fristet til at kaste håndklædet i ringen

Shahbaz ville gerne mere med klubben. Både et pigehold og en lektieklub har været en del af drømmen, men udover bokseklubben har Shabaz fuldtidsarbejde i Nyborg og er desuden landsholdstræner. Og så er der økonomien. Lokalerne, hvor klubben har til huse, er stillet til rådighed af kommunen, men ellers modtager de ikke hjælp.

”Vi kunne godt savne den støtte. Vi er frivillige boksetrænere allesammen. Vi har ikke altid råd til at sende drengene til stævner, som de har andre steder. Hvor lang tid kan man blive ved? For at være ærlig så kører jeg træt, og jeg ville ønske, at det her var mit fuldtidsarbejde, for så havde jeg rigeligt med overskud til at få unge på rette spor. Altså hvis det virkelig er det, man ønsker, og det virker. De (politikerne, red.) kommer og viser bokseklubben frem, og bagefter ser man dem ikke igen. Det nytter jo ikke”

Læs også Jane Jegind vil give penge til Vollsmose Boxing

Træneren er uforstående overfor den manglende støtte, når klubben fremhæves som det gode eksempel gang på gang. Han brænder for stedet. Selvom han nogle gange bliver fristet af arbejdstilbud fra andre steder, kæmper han videre for Vollsmose Boxing. De sidste par år har klubben været nomineret til flere priser, hvilket Shahbaz ser som en stor anerkendelse. Drengene vinder også mange medaljer og mesterskaber. Så sent som i weekenden blev Abdallah Abou Arab fra klubben både danmarksmester og kåret til det største talent i sin aldersgruppe.

Udsigt til støttekroner

Jane Jegind udtaler, at hvis hun bliver borgmester, vil hun give penge til frivillige foreninger i Vollsmose herunder Vollsmose Boxing:

”Vi har sagt ja til, at vi gerne vil være med til at støtte de her initiativer, og jeg synes, de har fortjent at få noget hjælp. Det vil jeg meget hellere støtte end de socialpædagogiske indsatser.”

Med økonomiske støtte fra kommunen vil Shahbaz måske få mulighed for at bruge al sin tid i bokseklubben og dermed styrke arbejdet med at få de unge væk fra gaden.

 

Foto: Vollsmose Boxing

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊Reportage: Vores nat er deres dag

Natarbejde kan føre til brystkræft

Flere lærere bliver frarådet at undervise efter sygemelding med stress

🔊 Reportage: Havnen holder håndværkerne i gang

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 14:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mie Anna Obbekær, Regine Frederiksen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.