🔊 Faaborg-Midtfyn: Hvad skal der ske med slagterigrunden og Alsforbindelsen?

Hvad er fremtidsudsigterne for den gamle slagterigrund? Skal en bro eller tunnel gøre turen til Als lettere? Hør hvad spidskandidaterne vil gøre, hvis de får borgmesterkæden.

Af Jonas Roulund
Udgivet 21/11/17 09:42

       

Ifølge valgforsker ved Syddansk Universitet Ulrik Kjær aspirerer fire kandidater til titlen som borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hans Stavnsager fra Socialdemokratiet, Søren Kristensen fra Venstre, Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti og Søren Clemmensen fra Det Konservative Folkeparti. Medietorvet.dk har sat dem stævne, for at høre deres løsninger på nogle af de opgaver, der venter efter valget.

Slagterigrunden ved Faaborg

Danish Crown nedlagde i 2016 deres fabrik på havnen i Faaborg. I år besluttede kommunalbestyrelsen at omdanne grunden for at skabe grobund for vækst i byen. Under valgkampen er det blevet diskuteret, hvad den nye bydel skal indeholde. For hvad skal der satses på? Boliger, erhverv, turisme eller det hele på samme tid?

Hans Stavnsager, spidskandidat for Socialdemokratiet:

”Det vigtigste for mig er, at der kommer permanente helårsarbejdspladser på grunden igen.”

”Det må meget gerne være industriproduktion, men jeg tror ikke på, at vi får en ny stor virksomhed som Danish Crown. Jeg ser gerne mange små virksomheder, som eksempelvis en maritim klynge og deres underleverandører.”

”Boliger er udelukket, og det at gøre det til et rekreativt område er udelukket, for det skaber ikke arbejdspladser.”

Søren Kristensen, spidskandidat for Venstre:

”Jeg ønsker, at vi ser slagterigrunden i samspil med det øvrige havneområde. Det er vigtigt at skabe noget på grunden, der giver helårsarbejdspladser. Og så er det vigtigt at vi får etableret noget på havnen i Faaborg som kan brande og vise byen udadtil, så vi kommer på landkortet."

Anne Møllegaard Mortensen, spidskandidat for Dansk Folkeparti:

”Der skal ikke være sovepladser, men en decideret erhvervshavn.”

”Vi skal have etableret Øhavsmuseet på havnen også, som ikke kræver overnatning eller sengemuligheder. Oplevelsesøkonomi og erhverv kan sagtens tænkes sammen.”

Søren Clemmensen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti:

”Det første jeg vil gøre efter valget vil være at lytte til borgerne. Jeg kan ikke lide politikere, der beslutter noget henover hovedet på de lokale. Det har der været eksempler på – også i Faaborg. Jeg er meget glad for, at man i den politiske kreds er blevet enige om at der ikke skal være boliger eller overnatningsmuligheder. Derudover er en busholdeplads og et museum en god idé.”

Læs også: Spidskandidat: Send kriminelle muslimske indvandrere i fængsel i Ungarn og Polen

Forbindelsen til Als

Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune er i denne valgperiode gået sammen om at arbejde målrettet for en fast forbindelse mellem Als og Fyn. De fire spidskandidater er alle positive over de muligheder forbindelsen kan give, men miljøkonsekvenserne kan blive en udfordring.

Hans Stavnsager, spidskandidat for Socialdemokratiet:

”Der er udfordringer i forhold til miljøet. Vi har jo en fantastisk natur her på Fyn. Det kan sandsynligvis blive den eksisterende hovedvej, der kan udvides og dermed undgår vi et større indgreb i naturen. Landevejen mellem Odense og Faaborg skal opgraderes ligegyldigt hvad, da det er en vigtig pendlerrute.”

Søren Kristensen, spidskandidat for Venstre:

”En bro i et havmiljø skader ikke nødvendigvis miljøet. Det kan faktisk give et bedre havmiljø. Det er mere vejføringen, jeg er nervøs for i et miljøperspektiv. Hvis vejen skal gå ind over Svanninge Bakker, er det ikke givtigt for naturen, så der er nogle ting, der skal tages til overvejelse.”

Anne Møllegaard Mortensen, spidskandidat for Dansk Folkeparti:

”Kritikken med hensyn til miljøet har ikke gang på jorden. Der findes mange spændende tiltag, hvor det ikke behøver at gå ud over miljøet. Man kan eksempelvis lave tunneler. Det er vi også ved at undersøge lige nu.

Søren Clemmensen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti:

”Kritikken i forhold til miljøproblemet er berettiget. Men man kan ikke både bevare naturen ved Svanninge Bakker og få en broforbindelse. Jeg ved godt at nogle siger, at man lige kan grave en tunnel, men sådan et projekt er vanvittigt dyrt. Jeg vil ikke forholde mig til om man skal bygge broen på trods af miljøproblemerne. Ikke før alle undersøgelser er foretaget. Lige nu tager vi stilling til et projekt, som svæver meget løst forbundet med jorden.”

De fire borgmesterkandidater vil alle befinde sig til konstitueringsforhandlinger i aften i Ringe. Valget af borgmester kan blive afgørende for udviklingen af Slagterigrunden og forbindelsen til Als.

 

Fotokilder:

Hans Stavnsager: Jonas Johansen

Søren Kristensen: Jonas Johansen

Søren Clemmensen: Jonas Johansen

Anne Møllegaard Mortensen: Jonas Roulund

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Pant på plastikposer har fået positiv modtagelse

Fund af kræftfremkaldende stoffer ved populær bade- og turistdestination tvinger Region Syddanmark til at handle

Skarpskytter på ulvejagt

Elcyklerne ruller som aldrig før

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 09:42.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.