Borgmester forkaster fortiden

Borgmester og -kandidat fra Venstre i Nyborg, Kenneth Muhs (V), tror ikke, at Jan Reimer Christiansens (V) skift den 2. december 2013 vil være afgørende for årets kommunalvalg

Af Victor Hansen
Udgivet 20/11/17 22:07

       

Den 2. december 2013, to uger efter kommunalvalget i Nyborg, valgte Jan Reimer Christiansen fra Socialdemokratiet at skifte til Venstre. Jan Reimer Christiansen (V) tog det afgørende mandat med til Venstre og gjorde Kenneth Muhs (V) borgmester i stedet for daværende borgmester, Erik Christensen.

”Vi er rigtig glade for at have Jan med, og det er der ingen tvivl om, ” siger Kenneth Muhs, nuværende borgmester og borgmesterkandidat for Venstre i Nyborg Kommune.

Kenneth Muhs (V) tror ikke, at Jans partiskift, vil have indflydelse på valget.

”Her i dagligdagen har jeg den opfattelse, at det vi forsøger at skabe her i Nyborg Kommune, er det afgørende for borgerne. Hvad der sker, og hvordan vi udvikler os i kommunen. Her er jeg glad for at have Jan med på holdet. Hvad det har af betydning, må være op til vælgerne på tirsdag,” siger Kenneth Muhs (V).

Fyens Stiftidende adspurgte 554 fynboer, om Jan Reimer Christiansen burde have forladt byrådet efter skiftet, og om det generelt skal gælde alle partihoppere. Tre ud af fire borgere er enige i, at partihoppere skal forlade byrådet efter skift.

I Kerteminde- og Nordfyns Kommune beder Venstre deres kandidater om at forlade byrådet, hvis de skifter parti. Det er et brud på politikerens frihed, men partierne forklarer, at det er for at sikre mandatet i partiet og som respekt for vælgerne.

Læs mere her.

”Hvad man gør i andre kommuner, det lader jeg dem om,” siger Kenneth Muhs (V).

Borgmesteren, Kenneth Muhs (V), har ikke nogen holdning til Venstres valg i ovenstående kommuner. Han mener derimod, at det er en valglov, der skal bearbejdes i folketinget.

”Den her debat hører til på Christiansborg også. Det handler om at lave valgloven om. Vi skal se på demokratiet og præmissen om, at vi, som mennesker, har lov til at have vores egne meninger og holdninger. Det er en meget følelsesmæssig og svær debat,” siger Kenneth Muhs (V).

Venstrekandidaten Kenneth Muhs, kan dog ikke udelukke, at der vil ske endnu et partihop i dette byrådsvalg. Som han forklarer, er det kandidatens frihed til at ændre holdning.

Denne gang har Venstre indgået et valgforbund med alle de borgerlige partier – inklusiv Det Konservative Folkeparti, som ikke var med i de borgerliges sidste valgforbund.

Han kan dog ikke udelukke et samarbejde med Folkepartiet Nyborg, som ikke er en del af noget valgforbund. Kenneth Muhs (V) forklarer, at de vil indgå en konstitution med de partier, som vil give dem et flertal med ham som borgmester.

Jan Reimer Christiansen (V) har ikke villet udtale sig.

 

Foto: Victor Hansen

Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Vibeke Ejlertsen: Muhs vinder i skyggen af tidligere borgmestre

Nyborg mens du sov

Kenneth Muhs glemmer Alternativet i valgrus

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 22:07.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Victor Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.