19-årige Tilde Nielsen vil i Byrådet

Tilde Nielsen går til dagligt i 3.g på Nyborg Gymnasium. Udover det stiller hun op som nummer to på Venstres partiliste i Nyborg. Hun håber på at kunne gøre en forskel for byens unge.

Af Katrine Vendelbo
Udgivet 20/11/17 20:04

       

Det er dagen før kommunalvalget. De ellers nøgne lygtepæle ude foran Nyborg Gymnasium står iført valgplakater.  

Én valgplakat hænger dog foran Nyborgs Gymnasium af en helt særlig grund. Den tilhører 19-årige Tilde Nielsen. Hun stiller op for Venstre og har sin daglige gang på gymnasiet. 

Praktisk erfaring inden for politik er noget, som Tilde Nielsen gerne vil have. Faktisk har hun allerede en del fra sin formandspost for Venstres Ungdom på Østfyn. Men det er kommunalpolitikken, som hun gerne vil prøve kræfter med.

"Jeg synes, det er virkelig fedt, at kommunalpolitik er så lokalt og så nært. Man kan se, at man gør en forskel, og hvad man reelt udretter. Inde på Christiansborg tror jeg ikke, at man på samme måde kan pege på, hvilken forskel man gør."

Vil gøre Nyborg attraktiv for de unge

Tilde Nielsen vil særligt gerne gøre en forskel for byens unge. For flere og flere rejser væk fra Nyborg og videre til landets større byer. 

"Jeg synes, Nyborg skal være den bedste kommune at være ung i. Vi har en god placering, en fed natur og et fedt kulturliv, men alligevel flytter de unge væk, fordi de ikke bliver prioriteret lige så højt, som de burde. Der er ikke nok studieboliger, og busforbindelserne er ikke gode nok."

Selv valgte Tilde Nielsen at skifte gymnasiet i Nyborg ud med handelsskolen i København. Det var mest for at få noget luftforandring, for efter et år vendte hun tilbage på Nyborg Gymnasium igen. Hun er heller ikke uforstående over for andre unges behov for luftforandring. Helt nødvendigt kan det jo blive, hvis de søger mod universitetet. 

Uanset hvad, kan de unge sagtens blive boende og pendle frem og tilbage. "Det kræver, at der bliver gjort nogle flere ting for de unge, som gør det mere attraktivt at bo i Nyborg," siger Tilde Nielsen. 

19 år og nr. 2 på partilisten

Lige nu er Tilde Nielsen allerede ved at gøre det attraktivt at være ung i Nyborg. I hvert fald for de politisk engagerede unge. Den 13. marts kom det nemlig frem, at hun stiller op som nummer to på Venstres sideordnede partiliste. Der var hun kun 18 år. Men på trods af den unge alder mener Tilde Nielsen stadig, at hun har meget at bidrage med.

"Jeg kan se tingene på en anden måde og finde andre løsninger, end politikere på 40-50-60-70 år kan. Og så er det en styrke at få andre aldersgrupper repræsenteret i Byrådet."

Selvom Tilde Nielsen ikke tror, at hendes alder vil blive betragtet som en ulempe, er der stadig en frygt for ikke at blive taget seriøst.

"Jeg kan godt frygte, at der er nogle, som vil tænke, at jeg er for ung og uerfaren. Men hvis man aldrig får lov til at prøve det, så får man jo heller aldrig nogen erfaring."

Politik og uddannelse kan gå hånd i hånd

Fredagscaféer og kvalitetstid er der ikke altid tid til, når man gerne vil både uddannelse og politik. Heldigvis synes Tilde Nielsen, at det er dét værd. Ligesom andre unge har et job ved siden af studiet, betragter hun politik som sit studiejob. Selvfølgelig et, der bliver en hel del mere krævende, hvis hun bliver valgt ind i Byrådet.

Det afholder dog ikke Tilde Nielsen for at ville klatre videre op ad uddannelsesstigen. Og endda lige efter gymnasiet. Uanset om hun bliver valgt ind eller ej. Retningen har hun allerede truffet; hun vil læse jura på Syddansk Universitet i Odense.

Men lige nu har hun travlt med at jonglere 3.g med det afsluttende studieretningsprojekt, ungdomspolitik og valgkampagne. Men det betyder ikke, at hun giver afkald på studenterhuen. Hun vil være student til sommer.

Tilde Nielsen ser det som en fordel, hvis hun kommer i Byrådet, mens hun er studerende: "Fordi man går på gymnasiet, synes jeg ikke, at det skal udelukke muligheden for at stille op i kommunalpolitik. Tværtimod. Jeg synes, det er vigtigt, at gymnasiet får en ung stemme repræsenteret. En, som går på gymnasiet, og som forstår, hvad det vil sige. De unge skal føle, at de bliver hørt i Byrådet".

 

Foto: Katrine Vendelbo

Fyns yngste byrådsmedlem er fundet

Flere stemmer i Nyborg end ved sidste valg

Partihopperen Jan Reimer får verbale pisk af Phønix’ klientel

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 20:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Katrine Vendelbo

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.