Danmarks finansminister er sikker på Venstre-borgmester i Middelfart

Skal man tro Kristian Jensen, bliver Regitze Tilma (V) Middelfarts nye borgmester. Spidskandidaten selv er tøvende, mens udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, håber det bedste for sit parti

Af Jacob Andersen, Søren Grinderslev Jeppesen
Udgivet 20/11/17 18:50

       

I går havde Venstres lokale vælgerforening i Middelfart kommune inviteret finansministeren Kristian Jensen til Brenderup Højskole. Her lagde finansministeren ikke fingrene imellem, da han blev spurgt, hvorvidt Middelfarts borgmester efter valget er fra Venstre.

"Ja, det er jeg sikker på", lød svaret.  

Regitze Tilma taler selv mere tilbageholdende om sine chancer på valgnatten.

"Det bliver svært at tælle til tretten", svarer borgmesterkandidaten og uddyber:

"Vi er klar til at kæmpe, og alle mandater er interessante for os. Ikke kun de borgerlige"

Travl dag for finansministeren

Det var en travl finansminister, der  besøgte Brenderup og de lokale venstrefolk i dag. Fem andre vælgerforeninger ventede hans besøg rundt om i landet. Regitze Tilma lagde heller ikke skjul på sin begejstring for besøget:

"Det er fedt med lidt 'attention' fra ministeren", afslørede hun kort før Kristian Jensens ankomst.

Finansministeren gengældte begejstringen med et par rosende ord om Regitze Tilma:

"Med en abdicerende bykonge er der nu brug for et frisk pust, og det er Regitze. Jeg er sikker på, hun kan gøre det meget bedre end Johannes Lundsfryd"

Inger Støjberg i Middelfart 

Kristian Jensen var ikke den eneste landspolitiske Venstre-profil, der dagen før kommunalvalget besøgte Middelfart Kommune. Mandag eftermiddag lagde udlændinge- og integrationsministeren Inger Støjberg også vejen forbi. Kandidaterne fra Venstre var mødt talstærkt op, for at tage imod hende, da hun ankom til Nytorv i Middelfart.

Støjberg deler ikke sin næstformands stålsatte overbevisning om en stor valgsejr til Venstre i kommunen. På spørgsmålet om hvorvidt hun tror på en borgmesterpost til Venstre, svarer hun:

"Jeg håber selvfølgelig på et godt valg for mit parti, og jeg skal jo tro på det, selvom det bliver svært", siger Inger Støjberg og fortæller, at hun er ved at afslutte en seks ugers lang rundrejse i landet med opbakning og frisk energi i kufferten.

Foto: Jacob Andersen

Forargede borgere i Middelfart efter regionsrådsvalget

Radikale Venstres kandidat grådkvalt over valgresultat og mistet mandat

Vælgerlussinger til de borgerlige partier i Middelfart

Johannes Lundsfryd ikke sikker på noget som helst

Interview fra valgaftenen: Steen Dahlstrøm, den abdicerende borgmester fra Middelfart

🎥 I Baaring er borgerne begejstrede for valgets nye åbningstider

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 18:50.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jacob Andersen, Søren Grinderslev Jeppesen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.