ūüé• Regionsr√•dsvalg‚Ķ Hvad for et regionsr√•dsvalg?

I dag skal danskerne stemme til kommunal- og regionsr√•dsvalget. De fleste har efterh√•nden besluttet sig for, hvor krydset skal s√¶ttes til kommunalvalget. I g√•r var vi p√• gaden i Middelfart for at sp√łrge folk, om de ogs√• ved, hvem de vil stemme p√• til regionsr√•dsvalget.

Af Jakob Svensmark, Mette Sonne Rohde
Udgivet 20/11/17 18:28

       

 

Det er ikke mere end tre dage siden, at jeg opdagede, at der skulle være regionsrådsvalg ved siden af kommunalvalget."

Sådan siger Lis Hansen, 71, da hun bliver spurgt ind til, om hun synes, at mediernes dækning af regionsrådsvalget har været god nok.
Hun mener absolut, at hun godt kunne have brugt mere information om regionsrådsvalget.

Der har været så meget omkring kommunalvalget, og så har der slet ikke været noget om det andet.”

Og det er et meget entydigt billede man møder, når man spørger borgere på gaden i Middelfart. Under et døgn før valgstederne åbner, har næsten ingen af de adspurgte taget stilling til, hvem de vil stemme på, og mange kender slet ikke nogle af kandidaterne i regionen.

Karin Riishede, som både stiller op til kommunalbestyrelsen i Middelfart og Regionsrådsvalget for Venstre i Region Syddanmark, kan sagtens nikke genkendende til tendensen.

Det får jo ikke den samme medieomtale som kommunalvalget. Man glemmer at have fokus på regionerne imellem valgene, og derfor ved mange folk ikke, hvad regionerne står for.”

Det ærgrer hende, at der ikke er et større fokus på regionerne, og hun påpeger, at regionerne træffer mange store beslutninger i regionsrådet.

"Regionerne har jo blandt andet ansvaret for hele sundhedområdet, og det er jo et ret afgørende område." 
 

Hun forstår dog godt, at interessen først og fremmest er på kommunalvalget, og når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt hun helst selv vil vælges ind i byrådet eller regionsrådet, er svaret da også meget klart.

Jeg prioriterer først og fremmest kommunalbestyrrelsen.”

Den manglende viden om regionsrådsvalget afholder dog tilsyneladende ikke danskerne fra at sætte et kryds ved dagens valg. Alle de adspurgte på gaden i Middelfart svarer, at de regner med at stemme. Og som Lis Hansen slutteligt pointerer: 

Det gør jeg altid.”
 

           Fakta om de fem regioner

          Fakta om Region Syddanmark

 

Filmen er lavet den d. 20/11/17

Foto: Colourbox

Tilfredshed blandt Middelfarts borgere ovenpå nattens resultat

Fra prins Johannes til kong Lundsfryd

Sådan fordeler stemmerne sig i Middelfart Kommune

Johannes Lundsfryd l√łfter arven: Socialdemokratiet genvinder Middelfart

100 års socialdemokratisk borgmesterstyre bliver en realitet i Middelfart

Stor fremgang til Socialdemokratiet i Middelfart

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 18:28.

Hvis du har sp√łrgsm√•l eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Svensmark, Mette Sonne Rohde

APROPOS   //  Bjour   //  Bladet   //  C Fyn   //  D√ėGNDRIFT   //  Overblikket   //  S√łgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilh√łrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk s√¶tter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige bes√łgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, s√• s√¶tter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) n√•r du logger ind, s√• systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse p√• alle bidragsydere. Af sikkerhedsm√¶ssige √•rsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, n√•r bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende v√¶rkt√łjer fra tredjepart. Alle disse v√¶rkt√łjer skal dog aktiveres af den bes√łgende, f√łr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.