Eleverne på Vestfyns Gymnasium er forberedte til kommunalvalget

Det kan være forvirrende at være førstegangsvælger. Men de unge elever på Vestfyns Gymnasium har forberedt sig på, hvor de skal sætte krydset i dag.

Af Jakob Korshøj, Maria Louise Kræmer, Nicolas Doria Adet Hansen
Udgivet 20/11/17 16:05

       

Speeddating med politikere. Kandidattests. Hjælp fra mor og far. De unge elever på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg, som i dag skal stemme for første gang, har taget adskillige midler i brug for at blive klogere på kommunalvalget. Vi mødte en række af dem for at høre, hvordan de har forberedt sig.

Ida (19 år) og Maria (19 år)

”Jeg har taget en par kandidattests på nettet, hvor jeg matchede bedst med Socialdemokratiet. Der har også været nogle lokalpolitikere på skolen og fortælle om, hvad de går ind for, så det har givet mig en bedre idé om, hvad jeg skal stemme,” fortæller Ida. 

”Jeg har snakket lidt om det med mine forældre, men vi er ikke helt enige,” forklarer hun og tilføjer:

”Det er spændende at skulle stemme for første gang. Heldigvis skal min mor med, så hun kan vise mig, hvordan det foregår.”

”Det er meget forvirrende at finde ud af, hvad de forskellige partier mener,” tilføjer Maria.

”Jeg synes dog, at kommunalvalget er meget vigtigt, da det har en effekt på os. Især med skolepolitikken lige nu.”

Sofie (19 år), Tone (18 år) og Kristine (19 år)

”Jeg har taget en række tests på nettet,” fortæller Sofie. Veninden Kristine tilføjer:

”Ja, og så har vi været til noget speeddating med lokalpolitikere i Ungdomshuset. Det var meget godt. Jeg fandt i hvert fald ud af, hvem jeg ikke skal stemme på. Men jeg synes ikke, der var nogen, hvor jeg blev grebet.”

”Vi har også haft et prøvevalg på skolen. Det var meget spændende, og hele skolen var med,” siger Sofie.

”Det er spændende med kommunalvalg, da man har mulighed for at få noget indflydelse på det, der sker tæt på en selv,” pointerer Tone.

”Vi er jo udkantsdanmark, og mange af de unge, der stiller op, taler vores sag. De snakker om bustraffik og ungdomsboliger. Det er fedt, at der er nogle, der er nogenlunde på vores alder,” afslutter hun.

Frederik (18 år)

”Min storebror er politisk aktiv, så det er mest ham, jeg snakker politik med, ikke mine forældre. Når han kommer forbi og måske har set noget spændende i fjernsynet, så snakker vi om det,”  fortæller Frederik.

”Jeg kender en, der stiller op, og jeg er selv meget enig i den kandidats pointer, så derfor ved jeg godt, hvem jeg skal stemme på,” siger den unge førstegangsvælger.

”Kommunalpolitik er vigtigt, fordi det handler om mig. Det her handler om, hvor jeg er, og derfor er det mere relevant i forhold til for eksempel folketingsvalget,” afslutter han.

Foto: Nicolas Hansen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Konsensus eller kaos: Her er, hvad du skal vide inden weekendens maratonforhandlinger

Naboen kommer på besøg

Enorme affaldsøer flyder rundt i verdenshavene, men de kommer ikke fra Danmark

Nyuddannet læge om OK18: Det drejer sig om livskvalitet

Guide: Sådan sørger du for, at mindre plastik havner i havene

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 16:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Korshøj, Maria Louise Kræmer, Nicolas Doria Adet Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.