86-årige Tage har mod på mere politik

Tage Kiltang Bartholin er 86 år og stiller op til kommunalvalget for Dansk Folkeparti i Assens Kommune. Hans alder gør ham til landets ældste byrådsmedlem. Medietorvet mødte alderspræsidenten og stillede ham en række spørgsmål.

Af Lasse Claes, Nicklas Ansbjerg Nielsen
Udgivet 20/11/17 15:58

       

Tage Kiltang Bartholin er 86 år gammel og har siddet i byrådet i Assens Kommune siden 2009. Igen i år stiller han op for Dansk Folkeparti. 

Tage Kiltang Bartholins aldersgruppe er underrepræsenteret i byrådene. Kun 2,7 procent af dem, der blev valgt ind i 2013, var over 70 år. Sammenligner man det tal med den danske befolkning, er 15 procent af denne over 70 år. Det viser tal fra Syddansk Universitets analyse af kommunalvalget i 2013. Disse tal afskrækker ham dog ikke. Vi har stillet landets ældste byrådsmedlem en række spørgsmål forud for dagens valg.

Hvor længe har du været politisk aktiv?

”Min politiske karriere startede tilbage i 1966, hvor jeg blev Socialdemokrat. Dengang fandtes der jo ikke Dansk Folkeparti. Jeg har været ude af politik i to omgange. Første gang var fra 1976 til 1986, og anden gang var fra 1994 til 2002. Det betyder så, at det er mit år nummer 34 i år.”

Hvorfor gik du ind i politik?

”Jeg kommer fra en arbejdende familie. Jeg er søn af en landarbejder, men jeg har altid haft en stor politisk interesse. Derfor lå det mig meget naturligt, at jeg skulle skabe en karriere inden for politik.”

Skal der flere ældre i byrådet, eller er ungdommen vejen frem?

”Der skal både flere unge og flere ældre i byrådet. I virkeligheden mangler vi folk i alderen 25 til 50 år. Når det er sagt, så synes jeg, at det er godt, at flere og flere pensionister stiller op til byrådet. Faktisk er der to til tre procent flere ældre, som stiller op, end ved sidste valg. Det er os ældre, der har skoene på, så vi skal have nogen i byrådet, der ved, hvor skoen trykker. Især i en tid, hvor der er så meget fokus på ældreplejen.”

Har du tænkt dig at indstille karrieren, hvis ikke du bliver valgt ind i dag?

”Nej, overhovedet ikke. Jeg har altid mod på mere. Hvis jeg ikke bliver valgt ind, så bliver jeg en god suppleant for partiet.”

Hvordan ser du chancerne for, at DF får en borgmester i Assens Kommune i morgen?

”Det er svært at svare på, men jeg vil alligevel give det 50 procents chance. Det er selvfølgelig optimistisk, men det skyldes, at jeg gerne vil have ham ind.”

Hvad vil en DF-borgmester kunne give Assens som kommune?

”Det handler om samarbejde. Det handler om tillid mellem borgere og politikere. Det handler om at stå sammen. Jeg tror, at en DF-borgmester vil samle kommunen og få tingene gjort.”

Foto: Tage Kiltang Bartholin

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Krydset har for mange været sat i årevis

Thulesen Dahl vil ikke sætte procenter på sin borgmesterchance i Assens

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 15:58.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Lasse Claes, Nicklas Ansbjerg Nielsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.