På værtshus: Genåbning skaber glæde

På Carlsens Kvarter er både gæster og ansatte begejstrede over, at man nu er et skridt nærmere normaltilstanden. Vi har besøgt stedet.

Af Andreas Gram Friedrichsen, Jeppe Frank Christensen
Udgivet 14/05/21 02:24 og senest opdateret 14/05/21 02:32

       

Et par gæster sidder og nyder en øl. Der er ikke kommet så mange endnu, men luften sitrer af muntre stemmer, der fylder det retroinspireret etablissement, som røg fylder et reagensglas. 

Den ene ansatte på arbejde er i en hvid uniformspolo og med visir foran ansigtet. Der er ikke travlt, men til tider får han hjælp af ejeren og en anden ansat, der ellers først møder ind senere, når lidt for mange gæster skal have hjælp ad gangen. Væggene er dækket af billeder og gamle klenodier. 

Stemningen er god, og det er første tirsdag siden restriktionerne blev lempet torsdag d. 06.05. 2021

En glad ejer

”I en hujende fart” svarer en af bartenderne til en midaldrende mand, der bestiller en IPA fra sit bord, imens et ungt kærestepar griber i dørhåndtaget og siger ”tak for i dag”. Christian Hansen hedder bartenderen, som ikke blot er bartender, men også medejer af Carlsen Kvarter. Christian sætter sig ved et bord nær baren, klar til gøre status over dagens humør denne tirsdag. 

https://www.youtube.com/watch?v=h6U8yXp2yew

 

Et nyt ryk kommer ind på trods af de tidlige timer. De sætter sig i større flokke ved borde, og ud fra deres fremtoning er det ikke nogen, der kommer for at gå hjem før lukketid. 

På trods af dette har Christian set, hvordan måden, folk går på værtshus, har ændret sig. 

https://youtu.be/HUvh1fJyAA8 

 

Restriktioner

Aftenen er skredet frem, og der er begyndt at komme tryk på. Den muntre snak, der fylder rummet, er blevet intensiveret, og der er kommet flere bartendere på. Klokken 22 er sidste omgang, som restriktionerne foreskriver, og det kan mærkes. 

https://youtu.be/ak8yR0ZW2X4 

Vi støder på Karsten Skovgaard, der har været stamgæst på Carlsens Kvarter i 27 år. Med et liv som professionelt musiker og med et socialt gen, som han beskriver det, er genåbningen mere en påskønnet.

Andreas Gram · Det Har Været En Hård Tid

Ved brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet er der tilfredshed med genåbningen, men man efterlyser at flere restriktioner som eksempelvis lukkekravet bliver fjernet

- Danskerne holder ikke op med at jagte de gode oplevelser. Når de professionelle serveringssteder skal lukke, fortsætter festen under private rammer uden restriktioner og lukketid,” siger politisk chef Kirsten Munch.

For Karsten Skovgaard handler det dog om, at alle må indstille sig på ofre i en ekstraordinær tid. 

Andreas Gram · Karsten Parerer Ordre

Mange gæster har forladt stedet mellem ti og elleve, men flere steder bliver bartenderne nødt til at minde folk om, at det er lukketid. Man kan høre nogle ærgelser rundt omkring, men de fleste virker til at have affundet sig med det. Vi går, mens Karsten drikker det sidste øl ud, og bartenderne spritter af. 

 

Kan kunst være kunstigt?

Cookie-kits storhitter under corona: Nicoline inspirerer bageglade danskere

Joacim færdiggør sin motorcykel: Men ikke uden forsinkelser

Podcast - Det utænkelige spørgsmåls svar

Fra tees til kurve med frisbees i hånden

Sundt Sind: 10 gode råd til at undgå eksamenspres

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 14/05/23.

Historien består af 2.897 tegn. Historien blev sidst gemt den 14/05/21 02:32.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Andreas Gram Friedrichsen, Jeppe Frank Christensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.