Cookie-kits storhitter under corona: Nicoline inspirerer bageglade danskere

Pandemien har betydet et gevaldigt comeback til hjemmebag. Den tendens mærker indehaver af webshoppen 'Det Glade Køkken', Nicoline Sjødahl - hun er nemlig en af de få, der har oplevet fremgang under krisen.

Af Caroline Ge-Ge Keller, Camilla Bettina Egeborg Møller
Udgivet 12/05/21 21:47 og senest opdateret 12/05/21 22:20

       

”Klar, parat, BAG.”

Sådan lyder det, når Den Store Bagedyst ruller over skærmen på DR1. Og hjemme i stuerne er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for surdejens boblende personlighed, den korrekt tempererede chokolade og fondantens fortræffeligheder.

Det gælder også hjemme hos 29-årige Nicoline Sjødahl og hendes familie, hvor der bliver bagt og eksperimenteret på livet løs. Lige for tiden står den dog på lange dage på lageret i det sydlige Odense. 

- Vi åbnede webshoppen for to år siden med 40 varenumre på vores lille kontor, og nu har vi efterhånden udvidet til 900 forskellige produkter, siger hun og smiler bredt.

Kom med indenfor og oplev Nicolines bageunivers her:

Det øgede salg er dog ikke en tilfældighed. Analyser foretaget af Coop viser nemlig, at danskerne i 2020 købte 21 procent mere hvedemel og 11 procent mere sukker end før coronakrisen.


For Nicoline var bagning også et godt værktøj mod angst. Hør hendes fortælling her:

CamillaEgeborg · Nicoline brugte bagning mod angst

Interessen for at bage kommer fra fremmede. Primært på Youtube. Nicolines sans for bagværk ligger i hvert fald ikke til familien. 

- Min mor er typen, der brænder færdig brunkagedej på. Så jeg har egentlig lært mig selv at bage, griner hun.

Og under pandemien har mange danskere gjort hende kunsten efter. En rapport fra tænketanken Madkulturen konkluderer, at danskerne har hygget sig ud af krisen og dermed holdt 'weekend hver dag' - også når det kommer til bagværk og andre søde sager. 

Test din viden om chokolade her!

Det Glade Køkken ligger lunt i svinget med omsætningen, men på trods af den enorme efterspørgsel på udstyr, der skal gøre Hr. og Fru Danmark til de næste bagedystvindere, har Nicoline endnu ikke udbetalt løn til sig selv. Det kommer – snart, understreger hun. 

Men det viser da, at du brænder for det.

- Ja, det gør jeg. Det er også den feedback, jeg får fra vores kunder. De kan mærke, at de handler hos nogen, der lever og ånder for at bage. Og som ved noget om det. 

Vi runder af med et vigtigt spørgsmål: Hvilken opskrift udgør den absolutte top af kransekagen? 

- Jeg er jo sådan en, der prøver en virkelig god opskrift, og så bager jeg den aldrig igen, for så er det tid til at prøve noget nyt. Men med det sagt, er jeg stor fan af især jordbær- og mazarintærter.

På værtshus: Genåbning skaber glæde

Joacim færdiggør sin motorcykel: Men ikke uden forsinkelser

Podcast - Det utænkelige spørgsmåls svar

På visit hos Fidos Frits

“Enhver irriterende kvinde kan være en heks”

Bella og Nana dyrker et magisk frirum for fiktive hekse

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 12/05/23.

Historien består af 2.599 tegn. Historien blev sidst gemt den 12/05/21 22:20.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Caroline Ge-Ge Keller, Camilla Bettina Egeborg Møller

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.