Robert opfordrede til at følge regeringens råd: Nu er han lagt for had

Mandag sendte TV Syd et indslag om fannikken Robert Peel, der på tv opfordrede Fanøs sommerhusejere til at blive væk fra øen. Nu raser de lokale på Facebook.

Af Frej Kofoed Petersen, Josefine Johnsen
Udgivet 25/03/20 10:10 og senest opdateret 25/03/20 15:11

       

Kæmpe idiot. Tosse. Hold din kæft. Landsby-idiot. Robert Peel fra Fanø er blevet overdænget med skældsord og vrede kommentarer, efter at han mandag aften stod frem på TV Syd med en bøn til Fanøs sommerhusejere: Bliv væk! Han frygter nemlig, at Fanø der stadig ikke er ramt af covid-19 vil blive mere udsat, hvis folk rejser til øen for at bo i sommerhus. 
 
Robert Peels tv-optræden har fået de lokale helt op i det røde felt. De er bange for, at turisterne bliver væk, og det kan blive dyrt. Faktisk kommer en tredjedel af Fanøs indtjening fra turismen. Det viser en opgørelse fra Visit Denmark fra 2017. 
 
En af de vrede fannikkere der er uenig med Robert Peel er Peter Michélsen.
 
- Dem der har de her sommerhuse, har haft dem i mange, mange år. Og de elsker Fanø lige så højt som vi gør, siger Peter Michélsen. Han frygter, at de i fremtiden vil vælge Fanø fra, hvis de ikke er velkomne nu.
 
- Hvis vi begynder at jage dem væk nu, vil de sige ”Nej, vi skal fandeme ikke have mere med Fanø at gøre” når det her er overstået, frygter han.

En vred restaurant-ejer er stiktosset. Robert Peel mener han er pengefikseret. Restaurantejeren, der holder åbent for take-away, har ikke ønsket at svare på, hvorfor han skriver som han gør. Pizza-Åge der er omtalt i kommentaren blev landskendt i starten af 00'erne fordi han ikke ville sælge pizzaer til tyskere og franskmænd da de ikke støttede Irak-krigen. Foto: Skærmbillede af Facebook

 
Ubehagelig tone på Facebook
Hovedpersonen, Robert Peel, der er selvstændig erhvervsdrivende på Fanø, tager dog de mange reaktioner med oprejst pande. Han havde faktisk forventet reaktionen.
 
- Det havde jeg da gennemtænkt. Men der er da en tre-fire personer, som jeg synes er lidt uforskammet i deres sprog. 
 
Robert Peel hentyder bl.a. til kommentarer fra Peter Michélsen, der var en ud af de mange fannikkere, der hidsede sig op mandag aften, efter at have set udsendelsen. Han skrev bl.a. at Robert Peel “oser rundt i lukkede gader i en gammel osekasse, sprøjter vand på turister og byens børn. Nogle børn er direkte pissebange for at møde ham”. I en anden kommentar skriver han, om ikke "en eller anden kunne tage den landsby idiot og smide ham til Langtbortistan og smide nøglen væk".

Peter Michelsens kommentar er blot en af mange i gruppen Fanø Forum.
Foto: Skærmbillede af Facebook 

 
Peter Michélsen skrev de vrede kommentarer, fordi han er dybt uenig med Robert Peel.
 
-Robert blander sig i noget han ikke skal blande sig i. Fandeme hellere være i sit feriehus på Fanø, hvor man kan gå en tur på stranden end at sidde inde i en lille lukket lejlighed. 
 
Peter Michelsen mener derimod, at alle sommerhusbeboerne skal have lov til at tage til Fanø, hvis de savner naturen i denne tid. Så længe de overholder statsministerens retningslinjer.
 
TV Syd-journalist melder sig ind i Facebook-kampen
Den massive hetz mod Robert Peel har nu fået TV Syds journalist på banen. I et Facebook-opslag i gruppen Fanø Forum opfordrer han nu folk til at stoppe udskamningen af Robert Peel. 
 
- At udskamme en person, der er blevet interviewet af mig til indslaget, og skrive at han skal holde sin kæft og råbe udlænding af ham, er simpelthen ikke i orden. I øvrigt uden nødvendigvis at være uenig med ham, skriver TV Syds journalist Finn Grahndin i et opslag på Facebook. 
 
Det var ham der lavede TV-indslaget med Robert Peel. I stedet opfordrer han folk til at rette skytset mod ham.
 
Regeringen opfordrer til, at borgerne ikke rejser i påsken. Hverken til udlandet eller internt i Danmark.

Paludan må ikke demonstrere mod sit eget forsamlings-forbud i Fyns Politikreds

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 25/03/22.

Historien består af 3.760 tegn. Historien blev sidst gemt den 25/03/20 15:11.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Frej Kofoed Petersen, Josefine Johnsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.