Fra kok til bordelmutter

47-årige Rikke driver til dagligt et bordel i Odense. Selvom det ikke lå i kortene, er hun glad for sit arbejde og ønsker ikke at bytte det for noget.

Af Cille Hansen
Udgivet 22/09/19 21:04

       

- Det er hos Skibhuspigerne.
 
Rikke sidder i en sort lædersofa i et lille personalerum og modtager de daglige opkald fra mænd der ønsker at bestille en tid på det Odenseanske bordel.
 
 
På Skibhuspigernes egen hjemmeside kan kunder se, hvem der
arbejder på givne dage, samt priser for de forskellige ydelser. 
 
Hendes beskæftigelse går under mange forskellige synonymer. Kaffebrygger, telefondame eller bordelmutter, men hendes arbejdsopgaver er meget simple.
Kl. 9.30 møder hun ind og støvsuger, skifter sengetøj, sætter en kande kaffe over og sørger for, der er en hyggelig atmosfære, når bordellet åbner kl. 10. Det er vigtigt for hende, at bordellet er et trygt sted at være både for førstegangsbesøgende og for stamkunderne.
 
 
Bordellet holder åbent alle dage fra 10-22,
og det vises bl.a. ved hjælp af et lysskilt.  
 
De ansatte piger hos Skibhuspigerne står selv for at drive vagtplanen, og melder sig selv på de dage de ønsker at arbejde, men Rikkes rolle er stadig essentiel for at kunne drive bordellet og for at bevare pigernes sikkerhed og privatliv.
 
- Jeg er der også som sikkerhed. Kunden ved, at pigen ikke er alene. Det gør, at der aldrig nogensinde er sket noget, og når der har været optakt til det, har jeg ringet til politiet, og de er kommet med det samme, fortæller hun.
  
 
Rikke drikker gerne en kop kaffe eller to med kunden for at give en tryg og behagelig oplevelse. 
 
- Desuden er der meget få bordeller i Danmark der lukker somaliere ind, fordi de har et kvindesyn der er ualmindeligt lavt. Reglen er det samme hos os.
 
Rikke er uddannet kok, og som ung drømte hun om at stå i køkkenet. Desværre er hun født med en deformitet i sin hofte og med sine blot 160 cm, var det ikke nemt for hende at arbejde i et industrikøkken.
Efter flere mislykkede operationer, en periode med psykisk hårdt arbejde og en mor der var dødeligt syg, blev Rikke tildelt førtidspension, men hun kunne ikke affinde sig med at skulle gå hjemme.
I Ekstrabladet fandt hun en annonce, hvori der blev søgt en kaffebrygger hos Skibhuspigerne, og Rikkes nysgerrighed fik hende til at ringe dem op, og blot tre dage senere besøgte hun et bordel for første gang i sit liv.
 
- Det har da haft nogle konsekvenser for mig. Min svigerfar har stået i min egen stue og kaldt mig luder, og folk ude i byen ser skævt til mig. Men jeg har altså aldrig arbejdet som prostitueret.
 
Og årsagen er meget simpel.
 
- Da min mor ligger for døden, laver jeg en aftale med hende. Hun lover mig noget og jeg lover hende, at jeg aldrig nogensinde lægger mig ned og arbejder. Og det har jeg holdt, fortæller hun med stolthed i stemmen.

Storms Pakhus

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/09/21.

Historien består af 2.800 tegn. Historien blev sidst gemt den 22/09/19 21:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Cille Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.