Rynker eller ej - på med løbeskoene

Store dele af Københavns gader tilhørte i søndags Copenhagen Half Marathons 25.000 løbere, der alle, uanset alder, etnicitet, køn og sprog, løb byen tynd med højt humør, overskud og sved.

Af Victoria Vedde
Udgivet 17/09/19 20:20

       

‘’Yo, listen up here’s a story about a little guy that lives in a blue world’’ hamrer ud af de kæmpe højtalere, der er hejst til vejrs, så alle, både løbere og tilskuere, kan tage del i formiddagsfesten på Øster Allé i København. Himlen er blå, asfalten er i gang med at tørre med hjælp fra solens stråler og rundt lyder en summen af liv. Fra barn til gammel. Fra dansk til spansk. 

Med hvert et mildt vindpust fyldes næseborene med en varm duft af kaffe. Det er søndag, men Østerbro er pakket med folk, der er kommet for at støtte dem, der er trukket i det stramme løbetøj og et nummer på maven. 

 


En af de, der har deltaget i Copenhagen Half Marathon og gjort sig fortjent til klapsalver og klap på ryggen, er Jens Buch. 

Ligesom talrige andre løbere med medaljen svingende fra side til side på brystkassen er Jens gået ind i Fælledparken, der ligger lige ved målstregen. 

 


‘’Jeg er 63 år gammel, og jeg blev så dansk mester i min aldersklasse’’ kommer det uden tegn på at være forpustet eller betydeligt presset fra den slanke og trænede ældre herre. 

Sammen med sin kone er Jens taget fra Esbjerg for at kunne deltage i halvmarathonet. 

Selvom Copenhagen Half kun har afholdt fem halvmarathon, så er det Jens’ 44 halvmarathon. 

 


Med en imponerende tid på 1:22:08 kom han på 2. pladsen i en gruppe med 427 andre løbere i aldersgruppen 60-64.

 


Selvom Jens er øvet i, hvordan man bedst muligt fører det ene ben foran det andet i et højt tempo, så betyder det stadig meget for ham, at folk dukker op med god energi, flagrende flag og høje glade stemmer. 

‘’Det er fantastisk. Publikum er simpelthen halvdelen af det’’ siger han med smilehullerne trukket frem. 

 


Med ikke én eneste dråbe piblende fra panden eller overlæben og ingen tegn på forpustethed, tager Jens sig til armen, hvor en lang frisk dråbe af blod glider ned. Det har dog ikke slået ham ud. Nogle ville formentlig køre hjem og tage en velfortjent lur efter 21.096 km, men ikke Jens. 

 


‘’Jeg skal lige rense mit sår, og så skal vi hjem til Esbjerg og forberede til min kones fødselsdag i morgen’’ siger Jens og tager sin kone i hånden og bevæger sig væk fra larmen af løbere, musik og klap. 

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 16/09/21.

Historien består af 224 tegn. Historien blev sidst gemt den 17/09/19 20:20.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Victoria Vedde

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.