Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

Torsdag kom det frem, at 450 boliger i det sydvestlige Odense skal rives ned på grund af manglende vedligehold i mange år. 48 forventes nedrevet i foråret 2020. Vi mødte Steffen Røldal i området.

Af Emil Plovgaard
Udgivet 02/05/19 16:28 og senest opdateret 02/05/19 23:10

       

Torsdag kom det frem, at 450 boliger i Dyrup i det sydvestlige Odense skal rives ned på grund af manglende vedligehold i mange år. 48 forventes nedrevet i foråret 2020. Vi mødte Steffen Røldal i området.

Den 23-årige Steffen Røldal bliver glad om hjertet, når han fortæller om det gode miljø og sammenhold, der hersker blandt beboerne i Åhaven i Odense-forstaden, Dyrup.

”De gamle damer hilser på mig, når jeg kommer gående,” fortæller Steffen Røldal til redaktionens udsendte.  

Steffen har siddet bag tremmer ad flere omgange, men nu har han besluttet sig for at lægge sit liv om. Det var blandt andet derfor, han flyttede ud til de rolige omgivelser i Åhaven.

”Jeg har været lidt af en bandit førhen. Nu vil jeg gerne skabe mig et nyt liv, og det synes jeg, jeg gør godt i disse omgivelser. Det er også meget rart, at man kan se livsglæden hos de ældre mennesker. Det er godt med noget kærlighed i stedet for det hårde sprog, der ofte blev talt i området, hvor jeg boede førhen” uddyber Steffen Røldal.

Knap så munter var Steffen dog, da han for nylig fik at vide, at 450 boliger i området i værste fald rives ned. Det betyder, at beboerne skal genhuses.

”Jeg har ikke så meget at skulle have sagt, men jeg vil være lidt trist over at blive genhuset, for jeg kan godt lide at være herude," afslutter Steffen Røldal.

Den almene boligorganisation, Civica, forventer, at 48 af boligerne bliver revet ned i løbet af foråret næste år.

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Den enes død, den andens brød: FlixBus vinder frem i Danmark

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 1.702 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 23:10.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.