Fotoreportage: Ørbæk efter voldsomt skybrud

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs aflagde tidligere i dag borgerne i Ørbæk et visit. Besøget kommer i kølvandet på det voldsomme skybrud, der fredag d. 26. april ramte Fyn.

Af Catja Klarskov
Udgivet 02/05/19 16:15

       

Foto: Britta Olsen, borger i Ørbæk 

Sådan så det ud i Ørbæk, da de massive vandmængder ramte dem og skabte kaos i den lille by.
Borgerne oplevede oversvømmelser, som de i dag, næsten en uge efter, stadig kæmper med eftervirkningerne af.

 

 

Ørbæk-parret Sonja og Hans Bruhn var nogle af de borgere, som borgmesteren i dag aflagde et visit. Besøget skulle klarlægge, om kommunen har mulighed for at hjælpe dem med at udbedre skaderne efter uvejret. Der var dog ikke meget hjælp at hente, og det ærgrer Sonja:

-  Man kunne håbe, at de i det mindste havde stillet en container til rådighed. Vi er 83 og 80 år gamle, så vi kunne godt bruge noget hjælp.

 

 

For Sonja og Hans gik skaderne mest ud over deres have og tag. Haven er i dag en mudderpøl, og de har fået huller i taget efter de massive mængder af regn. Til trods for skaderne er parret trods alt glade for, at det ikke gik dem værre
 
- Vi synes, at det gik slemt ud over os, men det er ingenting i forhold til vores naboer længere nede ad vejen. De er flyttet ud af deres hus, fordi det lige nu er ubeboeligt, fortæller Sonja.

 

 

Det er ikke kun skader på hus og have, som man i øjeblikket kæmper for at få bugt med i Ørbæk. De massive regnmængder har skabt problemer for el-nettet og man arbejder i øjeblikket med at få udbedret skaderne, så det igen fungerer optimalt.

Medierne skyld i danskernes frygt for terror

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 1.554 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 16:15.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Catja Klarskov

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.