To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Af Emil Plovgaard
Udgivet 02/05/19 10:05 og senest opdateret 02/05/19 13:47

       

DK2020 er et klimaprojekt, der har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. Og det er blandt andet Middelfart og Assens Kommuner blevet særligt udvalgt til at medvirke i. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Klimaet er for alvor blevet et samtaleemne rundt om middagsbordet i de danske hjem. Den negative udvikling skal vendes, hvis vi også fremover vil gøre os forhåbninger om, at ”de kommende generationer kan udfolde deres leben i denne verden”.

Derfor går 20 kommuner i hele Danmark nu forrest i kampen mod klimaudfordringerne i et projekt ved navn DK2020. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Heriblandt finder man de to fynske kommuner, Middelfart og Assens, der altså nu i samarbejde med de øvrige 18 kommuner, vil udvikle klimaplaner.

De særligt udvalgte kommuner skal udvikle klimaplaner og -indsatser, der i sidste ende medvirker til, at de lever op til Parisaftalens mange ambitiøse mål.

Kommunerne kan lade sig inspirere af løsninger fra hele verden – og omvendt

Diversiteten på tværs af kommunegrænserne er stor. Og det glæder Jesper Nygård, der er administrerende direktør for Realdania, som er en af initiativtagerne til DK2020.

”Det er godt at se, at så mange forskelligartede danske kommuner tager ansvar for klimaet og vil være med i et projekt som DK2020,” fortæller Jesper Nygård i pressemeddelelsen.

Som kommune i projektet kan man få eksporteret sine løsninger ud til andre samfund og byer i verden. Men det kan også gå den anden vej.

”Med DK2020 får danske kommuner mulighed for at lade sig inspirere af de bedste klimaløsninger i verden, og de bedste danske løsninger kan komme ud til resten af verden,” lyder det videre fra Jesper Nygård.

Samarbejdet kommunerne imellem er i højsædet i DK2020-projektet. Således vil der være blive afholdt workshops, hvor udveksling af løsninger og erfaringer kan luftes.

Derudover får kommunerne teknisk hjælp og sparring af globale og danske eksperter.

De 20 udvalgte kommuner mødes første gang til en workshop den 23. maj i Middelfart.

Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Den enes død, den andens brød: FlixBus vinder frem i Danmark

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 2.110 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 13:47.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.