20-årig i retten: Tiltalt for at dele billeder af døde togpassagerer

En 20-årig mand er onsdag i retten i Svendborg. Han er tiltalt for at have krænket ofre og delt billeder og video af afdøde passager ved togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar. Anklageren ønsker ham idømt bødestraf.

Af Mathias Duhn Larsen
Udgivet 01/05/19 14:59 og senest opdateret 01/05/19 16:53

       

Opdateret med nyt om domsafsigelse nederst

Pressen har været massivt til stede ved retten i Svendborg. En 20-årig mand er på anklagebænken sigtet for at have taget billeder og videoer af fem af de i alt otte afdøde personer på Storebæltsbroen 2. januar.

Ifølge den anklagede var han ikke klar over at han optog billeder af døde personer.

Men hvorfor skulle der overhovedet filmes?

- Jeg havde behov for at dele den oplevelse, jeg havde været ude for, så de forstod, hvad jeg gik igennem. Men jeg tænkte ikke videre over det, forklarede den 20-årige selv i retten.

Han fortalte desuden, at han hverken har delt materialet for at få opmærksomhed eller penge.  

Sent på eftermiddagen oplyser Fyens.dk at der først falder dom i sagen den 16. maj.

Foto: Rigspolitiet 

Fynsk kørerlærer: Stadig behov for kørekort

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.056 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 16:53.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mathias Duhn Larsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.