Fotoreportage: Mette Frederiksen så odenseanerne i øjnene

Røde pølser, fadøl og slagsange sikrede en festlig fejring af arbejderbevægelsens internationale kampdag

Af Amanda Sigrid Hallum
Udgivet 01/05/19 15:30 og senest opdateret 31/03/20 10:55

       

De kolde øl blev skyllet ned til 1. maj arrangementet i Kongens Have i Odense. En af de øldrikkende gæster var Gerti Bendtsen, der sammen med sin mand og to veninder skålede for arbejderbevægelsen og dens røde faner.

- Jeg har været til 1. maj hvert år siden 1970. Kun ét år har jeg forladt festlighederne i protest – det var, da Poul Nyrup Rasmussen ødelagde efterlønnen. Kujonen rendte fra sine aftaler, understreger Gertil Bendtsen.

 

 

 

De røde pølser smagte treårige Tristan Vedersø, der sammen med sin far var til 1. maj for at støtte DSB i deres faglige kamp for bedre arbejdsvilkår for togførere.

 

 

 

Forældre demonstrerede ivrigt for bedre vilkår i daginstitutioner.

- Vi skal have flere varme hænder, understregede Anne Lorenzen, der sammen med to kollegaer blev mødt af hovedtaler Mette Frederiksen, der bakkede forslagene op.

 

 

 

Nedsat pensionsalder til de nedslidte og grøn klimalovgivning til de unge var blot nogle af de mange løfter, som statsministerkandidat for socialdemokratiet Mette Frederiksen præsenterede i sin 1. maj-tale til det fynske publikum.

 

 

 

Fanebærer og maskinarbejder Torben Hansen holdte fanen højt for de ’rigtige’ fagforeninger, der kæmper for bedre arbejdsmiljø og fornuftige overenskomster.

- De gule fagforeninger sylter vores overenskomster. De er blot A-kasse-butikker uden ånd og sammenhold, fortæller han.

 

 

 

91-årige Christian Østergaard lader ikke alderen spænde ben for en fejring af 1. maj.

- Vi skal fejre de stadigt gode arbejdshold, og vi skal værne om Dansk Metal, der ifølge ham er Danmarks bedste fagforening. I dag har Christian Østergaard ladet fanen blive hjemme.

- Jeg kan ikke gå med både fane og stok, så den opgave har jeg måttet uddelegere.

 

 

 

Også journalisterne havde Mette Frederiksen tid til at se i øjnene. Journaliststuderende Sebastian Fröhlich tog teten og spurgte statsministerkandidaten, hvorfor der ikke var flere unge mennesker til dagens arrangement.

 

 

 

Med en hjemmegjort valgplakat i ryggen er Bent Balle fast inventar i Socialdemokraternes bod i Kongens Have. I fyrre år har han sunget med, når Oscar Hansens sang "Danmark for Folket” sætter fejringen af arbejdernes internationale kampdag i gang.

 

 

 

Ventetiden blev lang for femtenårige Emilie Kaas Andersen, der sammen med sine forældre var kommet fra Langeland for at se dagens talere.

- Mine forældre mener, at jeg bliver dannet af at deltage i 1. maj arrangementet. Jeg ved ikke, om jeg er enig, men jeg er her da, fortæller hun.

Publikum rørt til tårer af filmen Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst.

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 2.677 tegn. Historien blev sidst gemt den 31/03/20 10:55.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amanda Sigrid Hallum

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.