Borgmestre vil have fynsk vikingeborg på Unescos verdensarvsliste

Fem danske borgmestre mener at Nonnebakken på Fyn skal have samme symbloske status som Colosseum, Akropolis og pyramiderne.

Af Amalie Dvinge
Udgivet 01/05/19 14:14 og senest opdateret 01/05/19 16:37

       

Fem borgmestre går nu sammen i kampen om at få de pågældende kommunernes ringborge på Unescos verdensarvsliste. En af de ringborge borgmestrene i fællesskab kæmper for, er Nonnebakken i Odense. På verdensarvslisten er blandt andet Colosseum, Akropolis og pyramiderne i Egypten. 

De fem borgmestre er: Jens Lauritzen fra Vesthimmerlands kommune, Mogens Jespersen fra Mariagerfjord kommune, John Dyrby fra Slagelse kommune, Marie Stærke fra Køge kommune og Peter Rahbæk Juhl fra Odense kommune.

Nonnebakken i Odense blev bygget under Harald Blåtand i 980, og er sammen med de øvrige vikingeborge et led i samlingen på det danske rige. I dag ligger store dele af borgen begravet under den moderne by.

Til Jyllands-posten har Køges borgmester, Marie Stærke (S) udtalt at: 

- "Erfaringer viser, at det tiltrækker flere turister at være på listen."

Og det er baggrunden for at indgå et samarbejde på tværs af kommuner om at få vikingeborgene på Unescos verdensarvliste, der er en liste over bevaringsværdige områder. 

De øvrige ringborge er: Aggersborg ved Løgstør, Fyrkat ved Hobro, Trelleborg ved Slagelse, Borgring i Køge og Nonnebakken ved Odense. 

Opdateres...

 

Tegning: Emilie Sunekær

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.382 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 16:37.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amalie Dvinge

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.