24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Den 24-årige elektriker, Mads Pedersen, fra Bukkerup ved Glamsbjerg, mener ikke, at det er statens anliggende at definere, hvad der kan være nedslidende for nogen - og ikke være det for andre.

Af Emil Plovgaard
Udgivet 01/05/19 11:24 og senest opdateret 02/05/19 23:11

       

Skal nedslidte personer kunne gå tidligere på folkepension end andre, der ikke er ramt af lige så fysisk hårdt arbejde?

En ny rundspørge, som Epinion har foretaget for 3F, viser, at 8 ud af 10 danskere mener, at personer, der udfører nedslidende arbejde skal have mulighed for at kunne få folkepension før andre, der ikke har lige så nedslidende arbejde.

Ifølge en undersøgelse om arbejdsmiljøet, som det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø offentliggjorde tidligere på året, er elektrikere én af de faggrupper, der er fysisk hårdere end gennemsnittet for alle faggrupper.

Og elektriker er lige netop, hvad den 24-årige Mads Pedersen fra Bukkerup i nærheden af Glamsbjerg, arbejder som.

Som det ser ud i dag, kan han gå på folkepension, når han fylder 72 år, men alderen kan ændre sig. Folkepensionsalderes reguleres nemlig hvert femte år.

"Som udgangspunkt mener jeg ikke, at nedslidte personer skal kunne gå tidligere på pension, men i nogle tilfælde kan der være behov for en fleksibel folkepension, der tilbyder en nedtrapning," siger Mads Pedersen til C Fyn.

Mads Pedersen: Psykisk nedslidning påvirker også

En ordning, hvor man kan trappe ned på arbejdet løbende, er at foretrække ifølge den 24-årige elektriker.

"Jeg mener også, at man burde kunne forlade arbejdsmarkedet efter behov i samarbejde med egen læge og arbejdsgiver," uddyber Mads Pedersen.

En nedtrapning på arbejdsmarkedet kan føre til, at flere vil blive længere i deres job, mener Mads Pedersen.

"Man kan måske allerede begynde at trappe ned, når man er 60, og derfor kan man blive på arbejdsmarkedet, til man fylder 70."

Desuden køber Mads Pedersen ikke idéen om, at det kun er fysisk nedslidte, der kan få mulighed for at gå tidligere på pension.

"En bankansat bliver jo også nedslidt. Ikke i samme grad som en håndværker, men en bankansat er måske også udsat for en mere psykisk nedslidning."

Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

Den enes død, den andens brød: FlixBus vinder frem i Danmark

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 2.141 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 23:11.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.