Den enes død, den andens brød: FlixBus vinder frem i Danmark

Det verdensomspændende fjernbus-firma, FlixBus, har oplevet en stigning i efterspørgslen på rejser mellem Odense og København siden slutningen af marts. På cirka samme tidspunkt begyndte DSB's sporarbejde på Sjælland.

Af Emil Plovgaard
Udgivet 30/04/19 16:48

       

Det verdensomspændende fjernbus-firma, FlixBus, har oplevet en stigning i efterspørgslen på rejser mellem Odense og København siden slutningen af marts.

Den enes død, den andens brød. Sådan lyder et gammelt ordsprog. Og det kan meget vel sættes på det forhold, som DSB og FlixBus har til hinanden.

Den 30. marts i år begyndte et omfattende sporarbejde på de sjællandske skinner. Og på samme tidspunkt kunne FlixBus se en stigning i efterspørgslen på strækningen mellem Odense og København.

Det kan altså derfor ikke afvises, at FlixBus nyder godt af, at de fungerer som et alternativ til de danske statsbaner.

I det hele taget er markedet i vækst, kan FlixBus fortælle i en mail til C Fyn.

I midten af april trådte det tyske busselskabs sommerkøreplan i kraft. Det betyder, at flere personer kan rejse billigt på tværs af landet.

Derudover oplyser FlixBus også til C Fyn, at der i løbet af påskeferien var indsat flere busser for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

FlixBus blev grundlagt i 2013. Selskabet slår sig op på at transportere sine kunder billigt på tværs af hele Danmark. For eksempel kan man for 79 kroner rejse fra Odense til København.

Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.440 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 16:48.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.