Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

I 2017 svarede hver sjette forælder, at de ikke gav deres barn solcreme på, hvis vejret var køligt. Også selvom UV-indekset krævede en beskyttelse mod solen. Forældre er stadig bagud med børnenes solbeskyttelse

Af Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær
Udgivet 20/04/18 09:36

       

"Man kan ikke se eller mærke på vejret, hvornår man skal bruge solcreme", siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden til TV2.

En ny undersøgelse fra 2018 viser, at op mod hver anden forældre stadig ikke får smurt børnene ind i solcreme, inden de sender børnene afsted i vuggestue eller børnehave. Og det kan have konsekvenser for børnene senere i livet.

Mange tænker ikke over, at børns hud er både lysere og tyndere end voksnes, og det gør dem ekstra udsatte for solens stråler. Derfor bør man smøre børnene ind i solcreme fra april til september - uanset om det er overskyet eller solen skinner. En solcreme med faktor 30 eller 50 er bedst til børn, og optimalt bør de smøres ind både morgen og eftermiddag, hvis de skal opholed sig udenfor.

"Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet."

Kærftens Bekæmpelse kommer med et par gode råd til, hvordan du bedst beskytter børnene mod de krasse stråler:

Solcremen skal smøres på i rigelige mængder. Skal hele kroppen beskyttes, skal du bruge hvad der svarer til en håndfuld, på det barn du smører ind. Hvis der ikke smøres nok på, lever solcremen ikke op til den angivne faktor.

Søg skygge mellem kl. 12 & 15: Midt på dagen er uv indekset højest, og derfor anbefales det at man søger skygge i disse timer.

En hel krop, en hel håndfuld: Der skal bruges hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind til hele kroppen

Bedste solcreme til børn: Brug solcreme med faktor 30 eller 50 til børn, da deres hud er tyndere og lysere end voksnes. Vælg en creme der beskytter mod både mod UVA og UVB stråling, samt har Svanemærket og Astma-Allergimærket.

Kilde: Ritzau

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Test din viden om nattens dyr

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 09:36.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.