Vi får en forrygende varm start på en weekend, der desværre kommer til at slutte kold og grå

Nyd varmen fredag, for allerede lørdag tager temperaturerne et stort dyk, og søndag kan sågar byde på regn

Af Johanne Digebjerg Holgersson
Udgivet 20/04/18 08:24

       

"Nyd solen og de høje temperaturer fredag, for allerede lørdag går det ned ad bakke."

Sådan lyder opfordringen fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø tidligt fredag morgen.

"Fredag er den mest opløftende dag. Det bliver en flot dag med sol til alle, og vi kommer igen op i nærheden af 25 grader i det centrale Jylland og måske også i det centrale Sjælland," siger han.

"Det bliver nok ikke helt så varmt som i går (torsdag, red.), men nok nærmere omkring 23-24 grader. Der bliver heller ikke så meget vind, så det bliver en rigtig flot og sommerlig dag," tilføjer han.

Ifølge Henning Gisselø kommer bornholmerne dog til at slås med tåge i morgen- og formiddagstimerne.

"Det bliver ikke helt så varmt derovre. Faktisk bliver det nok ikke meget mere end 15 grader på Bornholm i dag," siger han.

Lørdag tager temperaturerne et dyk. Det skyldes, at vinden drejer om i nordvest.

"Det bliver temmelig blæsende. Det bliver stadig solrigt, men temperaturerne dykker til mellem 10 og 15 grader," siger meteorologen.

Søndag bliver det mere i skyet i løbet af dagen, og der kan sågar komme lidt småregn i Jylland. 

"Vinden bliver ikke helt så kraftig som om lørdagen, så derfor kan vi snige os op på 13-18 grader," siger Henning Gisselø.

Torsdag eftermiddag passerede termometeret på DMI's vejrstation ved Karup 25 grader. Dermed blev torsdag den tidligste danske sommerdag siden 1964.

Ifølge DMI skal vi statistisk set hen omkring den 20. maj, før vi normalt måler 25 grader et sted i Danmark.

Kilde: /ritzau/

Foto: Rikke Romme

S og DF vil indhegne danske ulve

Ændringer i ansøgningskrav til millionpulje for unge erhvervsfiskere får flere til at ansøge

Store affaldsdag: Reportage fra affaldsindsamling i et forårsfyldt Danmark

En uge i skraldets tegn

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 08:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Johanne Digebjerg Holgersson

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.