Yderligere elleve ulve nedlagt på den jyske hede

Efter en intens jagt lykkedes det i sidste ende De Sjællandske Jægere at nedlægge det frygtede midtjyske ulvekobbel, der ellers fik et tidligt forspring

Af Mikkel Sloth
Udgivet 19/04/18 22:25

       

Som beskrevet af Bladet tidligere i dag blev en ulv i mandags skudt i Vestjylland af en 66-årig mand. Torsdag aften blev yderligere elleve ulve så nedlagt, da en gruppe jægere fra den københavnske vestegn tog til Herning og med succes fik indhentet, indhegnet og aflivet et ulvekobbel, der i årevis har hærget den midtjyske hede.

Ikke det bedste startskud
Men de blå-gule jægere med overjæger Alexander Zorniger i spidsen fik sig ikke den bedste start på jagten. Allerede efter 17 minutters jagt måtte De Sjællandske Jægere sande, at De Store Ulve havde opbygget et solidt forspring efter skarpe præstationer af Mikkel Duelund og Gustav Wikheim, som Alfaulv Jess Thorup også før jagten havde udråbt som essentielle for ulvenes overlevelse. Det lykkedes dog alligevel jægerne at få halveret forspringet godt en tredjedel igennem den 90 minutter lange jagt, da den polske jæger Kamil Wilczek kynisk udnyttede en fejl af den ellers normalt sikre sidste ulveskanse, Jesper Hansen. Halvvejs så det alligevel svært ud for jægerne at gentage succesen fra de seneste to jagttogter.

På trods af de svære vilkår gav jægerne ikke op, og fortsatte forfølgelsen af ulvene. Det store rovdyr var tydeligs ikke tilpas i den uvante rolle som byttedyr, og selvom ulveflokken ad flere omgange var uhyre tæt på at sende de blå-gule agterud igen, var ulvene stadig indenfor synsvidde da jagten gik ind i de sidste ti minutter. Og så satte jægerne ellers slutspurten ind. Med et trick de havde samlet op fra Vestegnens betonghetto angreb de dér, hvor ulvene følte sig mest trygge, nemlig i hovedhøjde.

Det bragte jægerne helt op i omgangshøjde med ulvene, og med ganske få minutter tilbage af en indtil videre hæsblæsende jagt, satte jægerne nådesstødet ind. Med et skud midt ind i ulveflokken formåede den ene af Brøndbys tre tyske gæstejægere, Anthony Jung, at nedlægge samtlige elleve ulve med kun en enkelt kugle.

Eliminering af De Jyske Ulve
Med nederlaget bragte jægerne fra Københavns Vestegn sig endnu tættere på den store triumf. Lykkes det endegyldigt at eliminere truslen fra de jyske ulve, vil det nemlig resultere i store mængder guld samt adgang til de centraleuropæiske jagtmarker for det blå og gule jægerkorps. Før da skal man dog igennem flere jagter mod blandt andre en flok unge nordsjællandske tigre, en flok speltædende løver fra det indre København samt endnu en ulvejagt.

Denne artikel er et satirisk indspark i Bladets nyhedsstrøm. 

Foto: Colorbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 22:25.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mikkel Sloth

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.