Så skete det: en ny rekord er sat - i dag blev den tidligste sommerdag i 54 år

Sne og sjap er udskiftet med sol og sommer. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser, at Danmark har fået sin første sommerdag.

Af Nikolaj Frimann
Udgivet 19/04/18 17:43

       

Det danske, lunefulde forårsvejr har i dag vist sig fra sin bedste side. Efter en sibirisk start på det danske forår, har temperaturen i dag nået hele 25 grader.

Klokken 14.50 nåede temperaturen i Karup de gyldne 25 grader - og dermed har Danmark fået årets første sommerdag. Det oplyser DMI på Twitter.

Det er første gang siden 2007, at en aprildag når over 25 grader. Ikke siden den 19. april 1964, har Danmark fået så tidlig en sommerdag. 

Året første #sommerdag kom tidligt i år.
25,2°C viser måleren i Karup kl. 14.50

Sidst det skete i april var i 2007. Sidst det skete før 19 april var i 1964.
se https://t.co/YYwTxHPQEe pic.twitter.com/gyTOYvj8HF

— DMI (@dmidk) 19. april 2018


Det tidlige sommervejr spredte også en solrig steming over Syddansk Universitet i Odense, hvor sommervejret var et tiltrængt afbræk fra forelæsninger og afleveringer. Se med her, hvor Bladet har taget temperaturen på SDU. 

Foto: Colourbox
Kilde: /ritzau/

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 17:43.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nikolaj Frimann

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.