En allergikers bekendelser

Pollensæsonen er sat ind og allergikerne er klar til kamp med spray, piller og dråber. Bladet giver dig dagens pollental, og taler med en af landets hårdt ramte allergikere, Trine Brandt Sørensen

Af Charlotte Bjerrekær
Udgivet 19/04/18 15:00

       

Dagens pollental
Vi starter med dagens pollental. De er beskedne sammenlignet med gårsdagens højdespring.
I København blev pollen fra elm målt til 22 og birk til 39.
I Viborg er tallene helt nede på 9 for elm og 18 for birk.

Det er gode nyheder for 27-årige Trine Brandt Sørensen, der har kæmpet med diverse støvtypers påvirkning på hende det meste af sit liv.

En allergikers bekendelser
Hvad er du allergisk over for?
"Jeg er meget allergisk over for husstøvmider. Men jeg reagerer dog på de fleste typer pollen, og så forværres min allergi."

Hvilke symptomer får du, når de første pollen begynder at flyve rundt?
" Jeg begynder at nyse, snøfte og så bliver jeg træt."

Tjekker du pollentallene?
"Nej, egentlig ikke. Det gør jeg kun, hvis jeg føler det er meget slemt med allergien. Så kan jeg godt finde på at tjekke, om pollentallet eventuelt er meget højt den dag.

Hvordan påvirker din allergi dig i din hverdag?
"Jeg kan hurtigt blive mere træt og sløv. Det kan også afholde mig fra at sætte mig ud på en græsplæne, når det er godt vejr. Og så skal jeg dagligt tage medicin for at holde allergien nede."

Hvilke forbehold tager du, hvis du ved der er meget pollen i luften?
"Jeg tager min medicin regelmæssigt. Lufter kort ud og tager nogle gange bad om aftenen inden sengetid, for at skylle pollen af hår og krop."

Har du gode råd til andre allergikere, der har det lidt stramt med foråret?
"Start i god tid med for eksempel øjendråber og næsespray. Det er så medicinen forebygger og ikke kun behandler symptomerne."

Læs også: Nysene kommer!


Fotos: Trine Brandt Sørensen

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 15:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Charlotte Bjerrekær

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.