🔊 VĂŠlgernes reaktioner pĂ„ valget i Faaborg-Midtfyn

Dagen derpÄ i Ringe er stemningen omkring valget spredt og afmÄlt, ligesom kommunens nye konstituering.

Af Celine Klint, Martin GrĂžnne, Mathilde Dalskov
Udgivet 22/11/17 14:17

       

I Faaborg-Midtfyn Kommune er Hans Stavnsager fra Socialdemokraterne blevet valgt som ny borgmester. Dermed skifter kommunens farve fra blå til rød. Nattens forhandlinger på Ringe Rådhus resulterede i et bredt forlig, hvor alle de 25 nyvalgte byrådsmedlemmer er med i konstitueringsaftalen.

På det gamle posthus i Ringe bliver der serveret kogt grønkål med medister og flæsk. Det er her, mange af de ældre i kommunen kommer hver dag og får deres varme måltid. 

“Jeg er meget tilfreds med udfaldet af valget. Det er godt, at socialdemokratiet har vundet,” siger en mand i skovmandsskjorte.

“For mig betyder det sgu ikke noget,” afbryder en anden, “Jeg mener ikke, vi har den store indflydelse på noget alligevel, så længe jeg får min hverdag til at gå, så er det fint.”

Længere oppe ad gaden i tattooshoppen Skingrafix er holdningen en anden. 

Tatovøren, Poul Møller Petersen, er i gang med at farvelægge en ond klovn på overarmen af en kunde:

“Jeg har stemt, men jeg synes, det er svært med at stemme efterhånden. Det er lidt pest eller kolera,” siger Poul og kigger op fra klovnens ansigt. 

Hos frisøren er en gymnasieelev kommet for at få klippet det skulderlange hår kort. Han er klar til en ny start, ligesom kommunens borgere. Her var det skolevæsenet og uddannelse, der havde betydet noget i valgkampen, og tilfredsheden med den nye røde borgmester var derfor stor:

“Nu er jeg jo førstegangsvælger, så det var skoler og sådan noget, jeg var interesseret i. Det var det jeg gik efter, så jeg er meget tilfreds,” lyder det fra førstegangsvælgeren fra Midtfyns Gymnasium.

Socialdemokratiet fik 8 mandater, Venstre fik 7 mandater, DF 4 mandater, og Alternativet har som nyt parti også fået en plads i byrådet. 

🔊 Formiddagsfladen pĂ„ DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gét en arbejdsplads!

Naboen kommer pÄ besÞg

Kunstig intelligens skal hjĂŠlpe os med at spise mere vegetarisk

🔊 Danmarks fĂ„ selvstĂŠndige skaber mange lĂžnmodtagerjobs

Podcast: Cannabissen vokser pÄ Fyn

Denne historie er forventelig tilgÊngelig pÄ medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 14:17.

Hvis du har spÞrgsmÄl eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Celine Klint, Martin GrÞnne, Mathilde Dalskov

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to Ă„r efter oprindelig udgivelse og slettes fem Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sÊtter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besÞgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, sÄ sÊtter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) nÄr du logger ind, sÄ systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse pÄ alle bidragsydere. Af sikkerhedsmÊssige Ärsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, nÄr bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende vÊrktÞjer fra tredjepart. Alle disse vÊrktÞjer skal dog aktiveres af den besÞgende, fÞr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.