Peter er den klippe, hvorpå Odenseanerne vil bygge deres kirke

Reportage; Valgnatten. Valgets ultimative vinder trådte i karakter og i dag med omkring 25000 stemmer viser Peter vejen frem.

Af Catharina Lassen
Udgivet 22/11/17 14:14

       

Rummet bliver tømt og tavsheden er alarmerende. Nu skal det til at ske. I baggrunden buldrer det store fladskærmsfjernsyn og viser hvad alle tænker. Han er ankommet. Med det samme høres der en buldrende støj fra nedenunder. Som en flok ildske tyre sluppet fri stormer de op. Der kommer de. En skare af kameraer i mørke toner. Hver og en søger efter den bedste vinkel. Det bedste billede. Det bedste citat. Selvom manden er høj, er der ingen, der ser ham, udover på det store fladskærmsfjernsyn, som stadig drøner derudaf. Håret er højt og brillerne sidder, hvor de skal. En mand som er klar til fest. Det er Danmark, Fyn, Odense rådhus. En aften som er helt særlig for mange, en aften som skal afgøre de næste 4 år.

Tyreflokken når rummet, men manden får ikke lov at komme indenfor, før de alle får klemt noget ud af ham. Så rykker det! En klapsalve starter og alle følger efter. Lokalet fyldes af begejstring og et kæmpe kaos billede tegner sig. Den bagerste mand snubler i den bagvedliggende orange ledning og 4 andre følger efter. På få minutter går lokalet fra at være tomt til at være fyldt op med teknisk udstyr fra alle de fynske medier. En storm af spørgsmål. En kamp om en kommentar. Tidligere bogmester for Socialdemokratiet Anker Boye står med blanke øjne og et af de smil, som kunne vinde priser. Som en stolt løvefar står han klar til at modtage sin unge efter den første gode fangst. Anker indser dog hurtigt, at linserne ikke længere søger hans ord. Han sniger sig bagved en journalist og endelig får han også taletid foran det sorte faretruende DR-kamera.

De nye og yngre kræfter har overtaget spillet. En er ude. En er inde. Sådan er politik. Et kæmpe spil, usikkert, overraskende. Også denne gang. Socialdemokratiet har vundet stort med 42,1 procent af stemmerne. Peter Rahbæk Juel har haft et særligt godt valg. Historisk ville nogen kalde det. ”Resultatet er langt over drømmescenariet.” I går var Peter Rahbæk Juel en glad mand. I dag kunne man tro, at han var endnu gladere. Fintællingen af stemmerne er næsten færdig og Peter har vundet odenseanernes hjerter. Ræverødt er det over hele linjen med et stort Peter i midten. Med kun 10.000 stemmer tilbage har Peter charmeret sig til 25.528 stemmer og det ser ud til at være en opadgående kurve. En stjerne er født. Odenses nye darling. Odenses nye bogmester.

FOTO: Liva Polack

Reaktioner fra odenseanerne: ”Vi er ikke overraskede”

Anker Boye: “Jeg er en rigtig glad mand lige nu”

LIVE: Alternativet får et mandat

🎥 Troværdigheden er værst i Odense

Kend din odenseanske kandidat: Den røde baron, tarteletkongen og alle de andre

Gymnasieelev: Det er grineren at bruge sin stemme

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 14:14.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Catharina Lassen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.