Hva’ så nu, Tonni?

Tonni Hansen sparkede døren til borgmesterkontoret ind i overbevisende stil. Men hvad skal der ske nu – og hvad kan Langeland Kommunes borgere forvente af deres nye borgmester?

Af Sebastian Stokkebo
Udgivet 22/11/17 13:52

       

Øboerne har talt deres tydelige sprog. Hver 3. langelænder stemte SF ved kommunalvalget i går, og med et skyhøjt antal personlige stemmer kunne Tonni Hansen uden slinger i valsen altså overtage borgmesterposten. Men hvad kan langelænderne forvente af deres nye borgmester?


Først det praktiske

"Vi skal have en masse praktiske ting på plads. Vi skal have fordelt poster i havne og udvalg. Det er her, vi starter,” siger formand for SF Langeland, Nynne Printz.


Så forandringerne

Nynne Printz er tøvende med at udtale sig om, hvilke forandringer borgerne kan forvente som de første. Det vil hun hellere lade Tonni om. Men først skal han lige have nogle tiltrængte timer på øjet efter en lang nat, fortæller Nynne Printz. 

Hun vil dog gerne opridse, hvad langelænderne i grove træk kan forvente, at Tonni Hansen vil arbejde på at forbedre.

”Jeg nævner i flæng: anstændige normeringer på plejehjemmene – vi vil skaffe minimum to nattevagter. Derudover vil vi arbejde på at få en bedre bredbåndsforbindelse til Langeland. Vi vil understøtte de grønne arbejdspladser yderligere,” siger hun.

I en længere tidshorisont er Nynne Printz ikke i tvivl om, hvad Tonnis mest ærede opgave bliver.

”Vi skal have forhandlet en fornuftig udviklingsaftale med Christiansborg. Det er ikke rimeligt, at der kan være så stor forskel på kommunernes forhold," siger hun.


Og så til det sjove

”Dernæst skal vi holde et møde med vores medlemmer og bagland, hvor vi skal fejre resultatet. Det blev meget sent i går, så vi nåede slet ikke at fejre det. Men resultatet er næsten for godt til at være sandt, så naturligvis skal det fejres,” slår Nynne Printz fast.Foto: Sebastian Stokkebo

 

Valgflæsk med vælgerne: ”Tonni Hansen bliver Langelands nye borgmester”

Enige spidskandidater: Kystturismen skal styrke Langelands økonomi

Langelands vælgere ønsker bedre ældrepleje, men Venstres spidskandidat vil prioritere erhverv og turisme

Q&A: To af Langelands borgmesterkandidater om valgkampens forløb, forventninger og formål

🔊 Voxpop: De her politiske sager er vigtigst for Langelænderne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:52.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sebastian Stokkebo

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.