Fyns yngste byrådsmedlem er fundet

Nyborgs 19-årige Tilde Nielsen løber med titlen som Fyns yngste byrådsmedlem. En titel, som hun slet ikke var klar over, at hun havde vundet oven på en nat med eufori og champagne.

Af Katrine Vendelbo
Udgivet 22/11/17 13:47

       

Selvom Tilde Nielsen (V) langt fra var ene om at være ung byrådskandidat, er det hende, som løber med titlen som Fyns yngste byrådsmedlem. Med Venstres forrygende valgresultat i kommunen og 303 personlige stemmer er det lykkedes Tilde Nielsen at vinde ét af de varme sæder i Nyborg Byråd. Vi ringer hende op for at høre hendes reaktion på valget. 

Tillykke med pladsen i byrådet - hvordan føles det?

“Jeg er simpelthen så glad. Det er helt uvirkeligt. Jeg havde forventet, at vi nok vandt borgmesterposten igen. Men at vi har fået absolut flertal, og at jeg selv fik så mange stemmer, er helt vanvittigt. Jeg har stadig lidt svært ved at tro på det.”

Havde du ikke regnet med så mange stemmer?

“Jeg havde hørt rygter om, at jeg havde fået 130 stemmer i Nyborghallen. Da jeg fik det af vide, tænkte jeg: ’Jeg skal virkelig fucke op nu, hvis det ikke skal lykkes. Men mit mål var bare at blive valgt. Jeg ville gerne op på omkring 150 stemmer, men jeg ender så med at få det dobbelte. Det er sindssygt.”

Du har vundet titlen som Fyns yngste byrådsmedlem. Hvordan har du det med det?

“Seriøst?! Har jeg det? Det er jo for vildt!”

Ja, det var ellers 18-årige Emma Have fra Faaborg-Midtfyn, der stillede op for Liberal Alliance, som havde den højeste listeplacering af jer unge. Hun var spidskandidat. Hvad tænker du om, at du alligevel løb med titlen?

“Det er godt nok vildt. Jeg er virkelig glad for, at jeg selv er kommet ind. Det er selvfølgelig ærgerligt for hende, at hun ikke kommer ind, når hun nu var spidskandidat. Men det er ret vildt, at jeg er den yngste. Det er ikke en helt dårlig titel at have.”

Champagne skal der til

Sammen med resten af kandidaterne for Venstre fulgte Tilde Nielsen valget tæt på rådhuset i Nyborg. Da det stod klart, at Venstre fik en sikker sejr, trak partiet sig tilbage og fejrede succesen med rødvin. Det blev dog ikke til den helt store fest, for arbejdet kaldte i dag. Tilde Nielsen vil dog helt sikkert stable en fest på benene for de mange frivillige, som har hjulpet hende under valgkampen. Men lige om hjørnet venter studieretningsprojektet, så festen må vente lidt endnu.

Blev der slet ikke poppet en champagne?

Tilde griner lidt, inden hun svarer: “Jo, champagne skal der til. Så da mine forældre og jeg kom hjem, åbnede vi én. Mine forældre er vildt stolte over mig, så vi skulle selvfølgelig fejre det sammen.”

Det er ikke kun forældrene, som er stolte. Tilde Nielsen fortæller, at hun har fået mange søde beskeder fra folk. Beskederne tikker stadig ind.

Der skal kæmpes for mærkesagerne

Da vi talte med Tilde Nielsen tidligere på ugen, nævnte hun de tre mærkesager, uddannelse, børn og erhverv. Tilde Nielsen gik til valg på at sikre, at flere unge bliver i Nyborg ved at bygge flere studieboliger og skabe bedre busforbindelser. Uddannelseseffekten i folkeskolen ønsker hun også at forbedre ved blandt andet at indføre niveauinddeling i klasserne. Erhvervslivet i Nyborg skal også have et løft, så byen tiltrækker flere og flere virksomheder og holder på dem, de allerede har.

Da spørgsmålet om, hvorvidt Tilde Nielsen vil sørge for at få mærkesagerne trumfet igennem i byrådet, lyder svaret prompte:

“Ja, især med de unge. Det er så vigtigt. Det kræver selvfølgelig, at de andre er med på den. Men ungdomsboligerne står også i budgettet, så det burde kunne gøres til virkelighed. Jeg vil i hvert fald kæmpe for, at det sker.”

Foto: Katrine Vendelbo

 

 

Flere stemmer i Nyborg end ved sidste valg

Partihopperen Jan Reimer får verbale pisk af Phønix’ klientel

19-årige Tilde Nielsen vil i Byrådet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:47.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Katrine Vendelbo

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.