Langelands eneste kommunist

Ved kommunalvalget på Langeland fik Bent Hansen, formand for Danmarks Kommunistiske Parti, én personlig stemme. Alligevel er han tilfreds med resultatet.

Af Frederikke Ida Stoltz Rindholt, Lisa Seidelin
Udgivet 22/11/17 13:36

       

Bent Hansen, formand for Danmarks Kommunistiske Parti på Langeland, forventede ikke at komme med i kommunalbestyrelsen på Langeland ved gårsdagens valg. Alligevel er han tilfreds, fordi han fik gjort opmærksom på sin mærkesag; at fortælle borgerne om, at EU har for meget magt over Langeland:

“Jeg havde ikke forventet så meget, andet end at gøre de andre, der opstillede til kommunalvalget, opmærksomme på EU’s budgetlov, og så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvor mange stemmer jeg fik.”

Bent Hansen har dog ikke store forventninger til den nysammensatte kommunalbestyrelse med SF’s Tonni Hansen i spidsen som ny borgmester. Til det siger han:

“Hvad foretrækker du? Ørepine eller tandpine?”

Om støtten til partiet på Langeland, siger han, at så havde han nok fået flere stemmer. Men det vigtigste for ham var også at fortælle om EU’s magt over Langelands borgere.

“Gudskelov, at jeg ikke blev valgt. Det er jeg sgu for gammel til. Jeg gad ikke, men da det så kom frem, at EU bestemmer mere i kommunerne, end man tror, så var det vigtigt at gøre opmærksom på de her ting,” afslutter han.
 

Foto: Frederikke Ida Stoltz Rindholt

 

Langeland er lyserødt - og gråt

Derfor står nattevagt på plejehjem alene med 34 ældre

Valgflæsk med vælgerne: ”Tonni Hansen bliver Langelands nye borgmester”

Live fra Lindelse: Nu tælles stemmerne op

Valgdag i Bagenkop: Vælgerne er splittede

Vælgerkø ved Bagenkophallen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:36.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Frederikke Ida Stoltz Rindholt, Lisa Seidelin

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.