Emma Have (LA): Vi var for uerfarne

Dagen efter valget holder Liberal Alliances spidskandidat hovedet højt trods et negativt valgresultat. Med ny erfaring i rygsækken melder dagligdagen sig igen for den unge spidskandidat.

Af Mads Ingemann
Udgivet 22/11/17 13:26

       

Da valgresultatet var tikket ind på Ringe Rådhus, og konstitueringen var på plads, gik kandidaterne fra Liberal Alliance ud i mørket og tog hjem. Liberal Alliance i Faaborg-Midtfyn Kommune fik intet mandat i kommunalbestyrelsen og oplevede en tilbagegang på ét procentpoint.

Valgkampen har været en udfordring for de unge kandidater, som alle er under 20 år gamle. Den unge spidskandidat Emma Have på 18 år accepterer resultatet og begrunder det med, at de har været oppe imod garvede kommunalpolitikere.

”Det er første gang, at vi alle (kandidater red.) stiller op til valg. De andre opstillede fra de andre partier har prøvet det mange gange før”

Valgkampen og resultatet har ikke skræmt Emma Have fra at stille op til valg igen om 4 år. Hun har lært af valgkampen, og hun mener partiet vil komme mere ud til vælgerne i kommunen ved næste valg.

”Det vil hjælpe at komme ud tidligere og med mere promovering fra vores side.”

Som den yngste spidskandidat til kommunalvalget i Danmark har Emma Have fået opmærksomhed i medierne. Alligevel har det har ikke været nok til et mandat i kommunalbestyrelsen. 

Emma Have går til daglig i 3.g på Faaborg Gymnasium, og nu venter dagligdagen igen for den unge spidskandidat. Hun regner med at stille op næste gang der er kommunalvalg og med et spidskandidatur og valgkamp som 18-årig, er Emma Have kommet godt i gang med sit politiske liv.  

Stavnsager før Stormen

Danmarks yngste spidskandidat fører valgkamp på Tinder

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:26.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mads Ingemann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.