Radikale klarede ikke cuttet - igen

Gårdsdagens kommunalvalg på Langeland blev ikke den store succesoplevelse for Det Radikale Venstre. Partiets spidskandidat ser dog positivt på valget af Tonni Hansen (SF) som borgmester.

Af Oliver Boie
Udgivet 22/11/17 13:24

       

Stærk kandidat var ikke nok

Mange havde set Radikales spidskandidat Agnete Fog som en stærk kandidat for partiet til kommunalvalget, men da resultaterne i går aftes tikkede ind, måtte man konstatere, at det ikke var nok til at komme i byrådet denne gang. Agnete Fog endte med at få 153 personlige stemmer, men partiet gik stadig 0,5% tilbage i forhold til valget i 2013. Partiet fik i alt 251 stemmer.

Glæde over ny borgmester

På trods af at Agnete Fog ikke blev valgt ind, glæder hun sig over, at Tonni Hansen er blevet ny borgmester for Langeland Kommune.

”Jeg synes på mange måder, at det er et rigtig godt resultat for Langeland. Det bliver spændende med et nyt styre.”

Agnete Fog var selv med til at give hånd på en række nye tiltag, bl.a. grøn afgifitsordning, sammen med de andre røde partier.

”De får en stor opgave med at føre de nye tiltag ud. Desværre kom jeg ikke selv ind, men jeg vil sige held og lykke med at nå de mål,” siger hun. 

Sidst Det Radikale Venstre blev valgt ind på Langeland, var i 2009 hvor H.C Rasmussen sad i byrådet frem til valget i 2013, hvor de igen røg ud i kulden. 

Foto: Sebastian Stokkebo

 

Reaktioner fra valgnatten

Langelændernes sammenhold reddede Ebbes liv

Langelands unge efterspørger natbus

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Oliver Boie

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.