Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

I går stemte Marian Thomsen for første gang ved kommunalvalget i Assens Kommune. Oplevelsen har fået hende til at engagere sig mere i politik.

Af Andreas Stamphøj Jespersen, Luka Emil Jørgensen, Rasmus Woo Johansen
Udgivet 22/11/17 13:20

       

For nogle unge var gårsdagens kommunalvalg første gang, de havde lov til at stemme. Førstegangsvælgeren Marian Thomsen er positivt overrasket over oplevelsen.

”Jeg synes, at det har været rigtig godt at stemme ved kommunalvalget,” fortæller hun.

Marian vidste ikke, hvor hendes kryds skulle sættes, og derfor overvejede hun at stemme blankt.

”Under valgkampen havde jeg egentlig sat mig for at stemme blankt. Jeg følte ikke, at jeg havde tid til at sætte mig ind i valget, og det var ikke noget, der interesserede mig før,” fortæller hun.

Debatmøder og besøg fra kommunens spidskandidater på Vestfyns Gymnasium har hjulpet hende med at finde sit politiske standpunkt.

”Det har gjort det nemmere for mig at sætte mig ind i valgkampen og få interesse for politik”.

Kommunalvalget har givet hende en bedre forståelse for, hvorfor det er vigtigt, at unge stemmer. Det har betydet, at Marian overvejer at melde sig ind i et ungdomsparti. Hun kan nu se, at det gør en forskel.

”Jeg har fået en bedre forståelse for vigtigheden i, at vi unge bruger vores indflydelse. Før havde jeg den opfattelse, at politik var noget, nogle andre kloge hoveder tog sig af. Nu kan jeg se, at jeg har mulighed for at blive en af de kloge hoveder, der tager de vigtige beslutninger”.

Assens mens du sov

Venstre genvinder borgmesterposten i Assens efter en dramatisk aften og nat

Så er stemmerne talt op i ungevalget: Klar sejr til Venstre

Borgmesterkandidat kalder avisannonce for løgnagtig propaganda

Valg på Tommerup Skole giver folkeskoleelever erfaring

Assens på valgnatten: Det skal du holde øje med

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:20.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Andreas Stamphøj Jespersen, Luka Emil Jørgensen, Rasmus Woo Johansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.