Tilfredshed blandt Middelfarts borgere ovenpå nattens resultat

Borgerne i Middelfart er generelt glade for kommunalvalgets resultat. Vi tog på gaden for at fornemme stemningen i byen, hvor især de morgenfriske, ældre borgere var tilfredse.

Af Mette Sonne Rohde , Simone Vedel Hellgreen Laursen
Udgivet 22/11/17 13:14

       

Der var bred enighed blandt de adspurgte borgere i Middelfart Kommune: Nattens valgresultat var som de forventede og håbede. Socialdemokraterne fik stemmer nok til at øge deres antal af mandater til 14, og med 5.333 personlige stemmer blev der ikke meget tvivl om, at Johannes Lundsfryd fortsætter på borgmesterposten.
 

Ole Brøndum, 68, synes valgresultatet var helt på toppen:

“Det kunne ikke være bedre. Eller jo selvfølgelig kunne det være bedre, for der kom måske nogen ind, man ikke synes skulle være kommet ind. Men dem jeg synes skulle ind kom også ind - så fuldt tilfredsstillende.”
 

Det er ikke alle, der har læst lige meget op på valgresultatet. Alligevel er Birgit Treut, 71, imponeret over Johannes Lundsfryds resultat:

“Jeg har godt nok ikke set valgresultatet, men jeg har hørt lidt her til morgen. Jeg synes, at det er flot, at han fik så mange stemmer. Det er helt sikkert.”
 

En enkel skuffet borger, lykkedes det Medietorvet at finde. Tobias Holm, 23, havde håbet på at få nogle vindere, der ifølge ham ville gøre mere for de små lokalsamfund. Han havde håbet på en Venstre-borgmester i samarbejde med Dansk Folkeparti.

Til spørgsmålet om hvad han tror, det betyder for kommunen, at den fortsætter i socialdemokratiske hænder, svarer han.

“Jeg tror, at det betyder mindre udvikling i de små byer. Vi kunne godt bruge noget mere udvikling der. Men alle pengene bliver brugt i selve Middelfart by. Det er som om, at flertallet, altså socialdemokraterne, kun vil udvikle Middelfart og ikke alle de andre små byer.”

Tobias Holm vidste dog godt at chancen for, at Venstre vandt borgmesterposten var lille, men som han siger:

“Jeg havde da klart håbet på det.”
 

Tobias Holms kritik af til Socialdemokratiet og Johannes Lundsfryd står dog i denne omgang rimelig alene. En anden borger, Kenneth Hakala, 57, udtaler.

“Det er gået, som det skulle gøre. Jeg har stemt på ham, så det kan ikke blive bedre.”
 

Ilse Borg, 50, deler den generelle tilfredshed med Socialdemokratiets fremgang:  

“Jeg synes, det er rigtig godt, at Socialdemokratiet er gået lidt frem i forhold til Venstre,” siger hun.

 

Så der er ikke tvivl om, at de fleste borgere i Middelfart er stået op med et smil på læberne over nattens valgresultat.

 

Foto: Mette Sonne Rohde 

De nye ansigter i Middelfart byråd

Sådan fordeler stemmerne sig i Middelfart Kommune

Bykonge spår aftenens valgresultat

🎥 Nu har borgmester Johannes Lundsfryd afgivet sin stemme

Den unge kvinde med de mange ambitioner

🎥 Regionsrådsvalg… Hvad for et regionsrådsvalg?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:14.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mette Sonne Rohde , Simone Vedel Hellgreen Laursen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.