Langeland er lyserødt - og gråt

Kim Welcher (O) på 29 år trækker det nye byråds aldersgennemsnit ned. Gennemsnitligt er de 15 medlemmer i byrådet knap 56 år.

Af Amalie Viktoria Gammelgaard, Lisa Seidelin
Udgivet 22/11/17 13:01

       

På Langeland er lyserød den nye - men ikke de unges - farve. Den nye kommunalbestyrelse på Langeland blev i nat offentliggjort. På tværs af alle repræsenterede partier er der én ting tilfælles: alderen. Den ældste i bestyrelsen er Knud Gether (V) på 70 år. Han er en erfaren mand i spillet med 51 år i det politiske Langeland, mens Dansk Folkepartis unge Kim Welchers på 29 år er med til at trække gennemsnitsalderen ned på 55,9 år.

Gether var nummer 2 på listen af Venstres kandidater til dette valg, og var Langelands siddende borgmester mellem 2005 og 2009, hvor han var formand for det populære lokale parti, Borgerlisten, der senere slog sig sammen med Venstre.

Læs også: Unge langelændere skal engagere sig mere i politik

En undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2013 blandt unge mellem 22-29 år lå helt i bund på Langeland med 57,3 procent op mod 85 procent blandt de 60-69 årige på øen. De foreløbige optællinger tyder på, at stemmedeltagelsen blandt de unge endnu en gang har været lav på Langeland.


En gammel kommune

Ifølge Danmarks Statistik er borgernes aldersgennemsnit på Langeland 50,4 år. Ud af de 12.578 indbyggere på øen er lige knap en tredjedel af befolkningen over 65 år. Gennemsnitsalderen blandt de 15 nyvalgte byrådsmedlemmer ligger på 55,9 år, og der er derfor tale om et byråd, som afspejler øens gennemsnitlige befolkningsalder. På øerne i Danmark er der et generelt højere aldersgennemsnit i modsætning til fastlandet. Gennemsnitsalderen i hele Danmark er på 41,4 år.

 

 

Langelands eneste kommunist

Alternativet efter valget: Lige ved og næsten

Valgflæsk med vælgerne: ”Tonni Hansen bliver Langelands nye borgmester”

Live fra Lindelse: Nu tælles stemmerne op

Håbet om et Alternativt Langeland spirer

Vælgerkø ved Bagenkophallen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:01.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amalie Viktoria Gammelgaard, Lisa Seidelin

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.