Krydserne går i arv i Middelfart

I Middelfart blev det som altid en sikker valgsejr til Socialdemokratierne. Vi har talt med med vælgere, der stemmer som de plejer, og med vælgere, der har skiftet parti.

Af Christian Ambæk
Udgivet 22/11/17 12:46

       

Borgerne i Middelfart stemmer som de plejer, når der er kommunalvalg i kommunen. Det viser en rundspørge i byens gågade. Connie og Bent Lorenzen stemte, ligesom godt halvdelen af Middelfart, på Socialdemokratiet:

”Det har altid passet bedst at gøre,” siger Connie Lorenzen.

”Min mor stemte også på dem. Det tror jeg altid hun har gjort. Vi er lønslaver jo,” tilføjer Connies mand Bent.

”Far var Venstremand. Og så stemte jeg også længe på Venstre,” siger Connie.

”Ja, jeg har fået opdraget hende,” griner Bent, inden parret stryger videre ned ad gaden.

Traditioner på alle fløje
Det bliver som regel 'i familien', når det kommer til at stemme. Men Trine Hansen stemte på Alternativet, selvom hendes familie stemmer blåt:

”Jeg kommer fra en erhvervsdrivende familie, så de stemmer på Venstre,” siger Trine Hansen, der er skolelærer.

Det er lige meget, hvem man spørger på gaden. Selvstændige Jesper Frederiksen har stemt på Venstre, men plejer at stemme på Socialdemokratiet:

”Det har egentlig ikke noget med partiet at gøre. Jeg føler bare, at yderkommunerne kan blive lidt glemt. Og så faldt jeg over en oplagt kandidat fra Venstre”, siger Jesper Frederiksen.

Ingen valgtabuer i Middelfart
Selvom de fleste stemmer på Socialdemokratiet i Middelfart, er vælgerne ikke blege for at indrømme, at de stemmer anderledes:

”Jeg synes ikke der er noget tabu i at stemme på Venstre. Jeg er tilfreds med Socialdemokratiet og plejer da også at stemme på dem, men i år blev det Venstre på grund af en bestemt kandidat” siger Jesper Frederiksen.

Også Trine Hansen har ikke noget imod at snakke om sin placering af kryds.

”Det er ikke et tabu. Jeg synes bare, der godt kunne træne til et frisk pust i byrådet”, siger hun.

Foto: Christian Ambæk

Middelfart mens du sov

🎥 Diskotekskonge frygter for Middelfarts fremtid

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 12:46.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Christian Ambæk

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.