Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Jørn Terndrup (V) er blevet valgt ind i byrådet med 230 personlige stemmer. Han er stolt over den brede konstituering

Af Victor Hansen
Udgivet 22/11/17 12:40

       

Den tidligere borgmester fra Venstre, Jørn Terndrup, skal med i byrådet i Nyborg Kommune. Venstre har indgået en bred konstituering med kandidater fra S, SF og DF. Terndrup prisbelønner det brede samarbejde.

"Det er altid en god idé at tilgodese vælgernes stemmer. Og hvis man skal have et godt og bredt samarbejde fremadrettet, så er det er også vigtigt, at vi tager hensyn til det. En bred konstituering giver altså det bedste samarbejde i byrådet," siger Jørn Terndrup.

Jørn har altid ønsket det brede samarbejde og foklarer, at det også har været Venstres ønske fra starten ved dette valg. 

"Jeg har da også mange gange, når jeg har været borgmester, haft holdninger til ting, hvor der så er kommet holdninger fra andre. Altså fra den modsatte side. Den røde blok. Det har lydt fornuftigt, og når det er blevet undersøgt, har det vist sig at være den model, vi kørte efter," siger Jørn Terndrup.

Selvom Venstre har vundet 13 mandater ud af 25, mener Terndrup ikke, at Venstre derfor skal danne konstituering alene. Det forpligter at vinde med over halvdelen af mandaterne, forklarer han. De kommuner, hvor man vælger arbejde alene, fungerer samarbejdet ikke, fortsætter Terndrup.

"Magt er jo godt, men man skal passe på, at man ikke overdriver," siger Jørn Terndrup.

Kl. 16 bliver formandsposterne fordelt
”Jeg har da nogle udvalg, jeg synes jeg brænder for, og så har jeg selvfølgelig nogle, jeg ikke synes, jeg skal være i,” siger Jørn Terndrup.

Konstitueringen mødes kl. 16 i dag for at fordele rollerne i de forskellige udvalg. Jørn Terndrup vil ikke udelukke nogle poster, men har et klart ønske om formandsposten i Erhvervsudvalget eller Socialudvalget. Ældreudvalget var også et ønske, men den beholder Dansk Folkeparti.

Yngestekvinde og ældstemand
I Venstre er der en aldersfordeling på 19-69 år. En aldersfordeling Jørn Terndrup er glad for. Det gavner et parti og i dette tilfælde også byrådet. Jørn Terndrup er selv den ældste på 69 år. Tilde Nielsen (V) er den unge kvinde på 19 år. Hun er også kommet med i byrådet. Terndrup synes, at det er en flot præstation.

”Jeg har ikke oplevet en VU’er, der er kommet ind i byrådet med et så flot resultat. Det er den første VU’er, jeg har oplevet komme med i byrådet. Så det er rigtig flot,” siger Jørn Terndrup

Tilde Nielsen er nummer tre på listen over flest personlige stemmer i Venstre med 308. Hun trumfer dermed Jørn Terndrup med 78 personlige stemmer. Hun er nummer syv af alle i byrådet med flest personlige stemmer.

Foto: Victor Hansen

Vibeke Ejlertsen: Muhs vinder i skyggen af tidligere borgmestre

Nyborg mens du sov

Kenneth Muhs glemmer Alternativet i valgrus

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Borgmester genvalgt med sikker sejr i Nyborg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 12:40.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Victor Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.