Fra prins Johannes til kong Lundsfryd

Efter gårsdagens valg står det klart, at de næste fire år i Middelfart bliver Socialdemokratiske med stort S. Med 14 mandater står de med muligheden for at føre politik helt uden om de øvrige partier i byrådet. Men den nyvalgte borgmester, Johannes Lundsfryd, lægger op til et bredt samarbejde.

Af Jakob Svensmark
Udgivet 22/11/17 12:18

       

Da Johannes Lundsfryd overtog borgmesterstolen i starten af september, efter at tidligere borgmester Steen Dahlstrøm måtte trække sig i utide, var den kommunale valgkamp allerede så småt begyndt. Derfor har det også været spændende, om Johannes kunne leve op til arven fra den tidligere borgmester.

Det er nemlig ikke en helt ubetydelig arv, som Johannes Lundsfryd skal forsøge at løfte. Det drejer sig om 99 års socialdemokratisk styre i Middelfart og 5 socialdemokratiske borgmestre, som gennemsnitteligt har siddet på posten i over 20 år hver.
Desuden har familien Lundsfryd også stolte politiske traditioner i kommunen. Fra 1969 til 1986, sad Johannes’ farfars bror som borgmester i kommunen. Så der har været stort pres fra flere kanter på Socialdemokratiets kommunale kronprins.

Derfor var det også en meget spændt Johannes Lundsfryd, som Medietorvet.dk mødte i valglokalet på Vestre Skole tirsdag aften, umiddelbart inden valgstederne lukkede.

”Jeg er naturligvis meget spændt på i aften. Det er et meget stort åg jeg skal løfte på mine skuldre, og jeg håber selvfølgelig, at jeg kan leve op til det,” siger han.

Flere personlige stemmer end Dahlstrøm
Efter at det personlige antal stemmer er talt op, står det klart at mange af borgerne i Middelfart har tillid til, at Johannes Lundsfryd er den rette arvtager.
Med 5.333 personlige stemmer til Lundsfryd, tidobler han det personlige stemmetal, som han opnåede ved det seneste kommunalvalg. Det er desuden over 1.500 personlige stemmer mere, end den ellers meget populære Steen Dahlstrøm opnåede ved valget i 2013.

Det store spørgsmål er nu, hvordan han vil omsætte den store tillid, han har mødt fra Middelfarts borgere.
 

Ingen skal holdes uden for 

For med 14 mandater i byrådet, har Socialdemokratiet det absolutte flertal i byrådet. Det giver i princippet Lundsfryd og hans partifæller muligheden for at føre den politik, som de har lyst til uden at ’spørge de andre om lov’.

Johannes Lundsfryd lover dog på valgnatten, at Socialdemokratiet ikke har nogle intentioner om at holde de andre partier udenfor.

”Det der skaber resultaterne i kommunen, det er, at vi er i stand til at skabe et bredt samarbejde. Så Socialdemokratiet ønsker fortsat at samarbejde med alle partier i byrådet.  Jeg vil indkalde de andre partier til en drøftelser om, hvordan vi skal organisere arbejdet.”

Det var generelt snakken om det brede samarbejde, der gik igen, når man på valgnatten talte med de nyvalgte socialdemokrater.

Det er dog er faktum, at den nyslåede kong Lundsfryd har fået folkets mandat til at træffe beslutninger helt uden at samarbejde bredt, såfremt han ønsker det.

Foto: Middelfart Kommune

Johannes Lundsfryd løfter arven: Socialdemokratiet genvinder Middelfart

100 års socialdemokratisk borgmesterstyre bliver en realitet i Middelfart

Stor fremgang til Socialdemokratiet i Middelfart

🎥 Middelfart i ekstase over regionsrådsvalgfesten

Purung og kommunalpolitiker

🎥 Regionsrådsvalg… Hvad for et regionsrådsvalg?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 12:18.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Svensmark

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.