Fintællingen i Nyborg er i gang

På rådhuset er kommunens administrative medarbejdere i fuld sving med at tælle stemmerne endnu engang. De regner med, at blot et par fejl dukker op, men findes, dét skal de.

Af Jette Antonsen
Udgivet 22/11/17 11:51

       

De var her også i går, så bevægelserne er en anelse trætte, og renderne under øjnene kan fornemmes i det klare lys fra lysstofrørene i loftet.

En flok på 35 af kommunes administrative medarbejdere, fordelt ved 5 borde, har endnu engang kastet sig dedikeret ud i optællingsarbejdet.

Det er et virvar af lysebrune papkasser, som hives frem fra baglokalet og placeres på bordene. Op hives bunker og atter bunker af hvide stemmesedler i plastikposer. Fingerdutterne placeres rundt omkring:" I må gerne sutte på fingrene i dag”, meddeler en kvinde.

Stemningen er god, og selvom alle er trætte, kan der stadig grines.

Tusmørket udenfor er ved at lette. Fra mødelokalet, hvor fintællingen foregår, er der udsigt over den gamle Landport og Lindealléen, som lukker udefrakommende ind til byen.

Samtidig sænker der sig en koncentreret stilhed i blandt de arbejdende. Samtaler om gårsdagens forløb ebber ud, og langsomt bliver bladrenen i sedlerne mere og mere rytmisk. Rutiner og systemer sætter ind. Hjulet er gået i gang igen.

Det forventes, at stemmerne er talt op omkring kl. 16.00 i eftermiddag.

Foto: Jette Antonsen

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

AFSLØRING: Bladet - Dit Miljøsvin

🔊 Flere freelancere sikrer alderdommen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jette Antonsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.