Svendborgs nyvalgte borgmester: Først skal økonomien i orden

Valgnatten er overstået, og borgmesterkæden skal skifte hænder i Svendborg. Socialdemokratiet og Bo Hansen fik et forrygende valg. Men hvad vil den kommende borgmester nu, og hvad skal Svendborgs fremtid bringe?

Af Jade Wittenkamp
Udgivet 22/11/17 11:43

       

Selvom forhandlingerne trak ud, og partierne gik frem og tilbage mellem hinanden, var borgmesterposten egentlig fastlagt allerede efter valgresultatets afsløring. Borgmesteren skulle blive Bo Hansen.

Da den kommende borgmester trådte ind i byrådssalen for at fortælle, hvordan konstitueringsaftalen så ud, og hvilke partier den bestod af, gik spørgsmålene også på hvad fremtiden skulle bringe for Svendborg, set med Bo Hansens øjne:

”Jeg tænker i hvert fald at vi har en rigtig god mulighed for at få løst den økonomiske udfordring vi står i. Det vil jo være det første skridt – det har vi talt om igennem hele valgkampen. Og så at få skabt det råderum, så vi kan prioritere de politiske retninger, som vi nu hver især måtte brænde for,” sagde en træt Bo Hansen i byrådssalen tidligt onsdag morgen.

Gæld har været det store tema hele vejen
Som den kommende borgmester selv nævnte har det store tema under valgkampen været den gæld kommunen har opbygget, blandt andet grundet byggeriet af Demensbyen og en beslutning om at spare mindre.

Bo Hansen gav udtryk for at en bred aftale kunne være med til at løse gældsproblematikken på bedst mulige måde. Han er dog også godt klar over, at partierne har forskellige retninger de vil i, og det skal der selvfølgelig tages højde for.  

Jeg mener stadig at vi har hver vores mærkesager, og dem skal vi jo have placeret ind i det,” sagde Bo Hansen.

Forhandlingerne fortsætter onsdag eftermiddag, hvor formandsposter og næstformandsposterne skal fordeles.

Foto: Nynne Søgaard

Rød-blå koalition gør Bo Hansen til borgmester i Svendborg

Sådan fordeler mandaterne sig i Svendborg Kommune

Socialdemokratiet er stemmesluger i Svendborg

Q/A: Hvad er vigtigt for borgerne i Svendborg Kommune?

Svendborg for fire år siden: Hvad skete der?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:43.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jade Wittenkamp

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.