Morgenen efter valget: Nyborg kan se frem til et bredt samarbejde i byrådet

Morgenen efter valget udmelder Nyborgs genvalgte borgmester, Kenneth Muhs (V), at byrådets beslutninger skal tages i bred enighed - på trods af et absolut flertal til venstre.

Af Julie Gede Petersen
Udgivet 22/11/17 11:33

       

Nattens resultater i Nyborg blev et absolut flertal til Venstre med 13 mandater ud af 25 pladser i byrådet.

Det vil give Venstre mulighed for at få det sidste ord i forhandlingerne de næste fire år på Rådhuset. Ifølge den genvalgte borgmester, Kenneth Muhs, skal de næste fire års beslutninger dog primært træffes på baggrund af bred enighed i byrådet og ikke af venstres tunge flertal.

Ifølge Kenneth Muhs har det også været stilen i den tidligere byrådskonstituering.

”Med de sidste tre budgetter har størstedelen af alle beslutninger været taget i bred enighed. Og det, mener både Venstre og jeg, er den bedste måde at lave politik på her i Nyborg,” siger han og fortsætter:

 ”Det er i hvert fald det, vi (red. Venstre) vil sætte os i spidsen for fremadrettet”

Den netop genvalgte borgmester udelukker dog ikke, at Venstre vil gøre brug af det absolutte flertal, hvis det bliver nødvendigt:

”Der vil selvfølgelig altid kunne opstå situationer, hvor vi siger, at der skal bruges et flertal. Det er jo en del af demokratiet.”

”Når vi er uenige, styrker det også bare demokratiet,” fortsætter han.

Mandag morgen er Kenneth Muhs træt, men taknemmelig på Venstres vegne, hvor Venstre er gået 15 % frem i forhold til sidste valg.

”Jeg tager resultaterne som en kæmpe anderkendelse af den politik, vi har forsøgt at lægge frem”

Kenneth Muhs sikrede fra morgenstunden, at Dansk Folkeparti vil blive en vigtig samarbejdspartner, men også at det er vigtigt for Venstre at have Socialdemokratiet og SF, der fik henholdsvist 11 og 1 mandat i nat, med i det fremadrettede samarbejde.

Foto: Julie Gede Petersen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:33.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Julie Gede Petersen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.