Bred konstituering i Nyborg (Video)

Selvom Venstre og Kenneth Muhs fik absolut flertal i byrådet, har man inviteret alle partierne med.

Af Qëndrim Fazliu
Udgivet 22/11/17 11:10

       

Kl. 10 i byrådssalen på Nyborg Rådhus kunne Kenneth Muhs på et pressemøde fortælle, at man nu havde en konstitueringsaftale på plads. 

Ved valget dagen før, var Venstre gået markant frem og havde opnået absolut flertal i byrådet med 13 mandater. Derfor kunne man have valgt at snuppe alt, men man har i stedet valgt at invitere alle partierne med i en bred konstituering. 

Posterne

Kenneth Muhs er ubestridt borgmester i fire år til i Nyborg, mens Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen og DFs Carsten Kudsk bytter plads, så DF overtager 1. viceborgmesterposten, mens Ejlertsen bliver 2. viceborgmester. 

Formandsposterne for de stående udvalg i byrådet bliver fordelt således: Venstre tager formandsposterne i erhvervs- og udviklingsudvalget,  social- og familieudvalget, sundhed- og forebyggelsesudvalget, samt kultur- og fritidsudvalget. 

DF bibeholder deres formandspost i ældreudvalget, hvor den kommende 1. viceborgmester Carsten Kudsk sidder i formandsstolen. Til deling får Socialdemokratiet og SF skole- og dagtilbudsudvalget, teknik- og miljøudvalget, beskæftigelsesudvalget, samt børne- og ungeudvalget. 

I økonomiudvalget får alle partier en repræsentant. 

Der er endnu ikke sat navne på de forskellige poster. Det bliver bestemt af de forskellige grupper indenfor den nærmeste fremtid. 

Se Kenneth Muhs' præsentation af konstitueringsaftalen i videoen herunder:

 

Foto og video: Qëndrim Fazliu

🎥 Her er Nyborgs nye byråd

Der drikkes gravøl hos Socialdemokratiet

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Borgmester Muhs og førsteudfordrer sætter deres krydser

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:10.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Qëndrim Fazliu

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.